Vali Faik Oktay Sözer, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ürün Alım Merkezini ziyaret ederek 2026 yılı hububat alım çalışmalarını yerinde inceledi.

Ziyaret kapsamında arpa ve buğday alım sürecini takip eden Vali Sözer, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Alım merkezinde üreticilerle de bir araya gelen Vali, çiftçilerle sohbet ederek hasat sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Vali Faik Oktay Sözer, tarımsal üretimin ülkenin gıda arz güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, üreticilerin emeğinin karşılığını almasının ve alım sürecinin hızlı, düzenli ve sorunsuz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

2026 yılı tahmini verilerine göre ilde 311 bin 443 dekar alanda buğday, 84 bin 614 dekar alanda arpa ekimi gerçekleştirilmesi; 125 bin 383 ton buğday ve 32 bin 59 ton arpa üretimiyle toplam 157 bin 442 ton hububat üretimine ulaşılması öngörülmektedir.

İncelemelerin ardından Vali Sözer, hasat döneminin tüm üreticiler için hayırlı, bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Bilecik'te 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı
Sonraki Haber Vali Faik Oktay Sözer Yeniköy Asfalt Çalışmalarını İnceledi

Yorum Yap