Valimiz Ekrem Canalp,  Valiliğimiz himayelerinde ve İl Özel İdaresi finansman desteğiyle Batman Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Yapay Zekâ Eğitici Eğitimi Sertifika Töreni’ne katıldı.

Törene; Valimizin yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Batman Üniversitesi akademisyenleri ile eğitime katılan personel katıldı. 

Okullarda Yapay Zekâ ve Eğitim Teknolojileri Merkezi çalışmalarında görev alacak öğretmenler ile kamu kurumlarında görev yapan personelin bilgi ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen program kapsamında katılımcılar, yapay zekâ alanındaki temel kavramlar, veri bilimi, makine öğrenmesi, eğitimde yapay zekâ uygulamaları ve proje tabanlı çalışmalar konusunda kapsamlı eğitim aldı. İki aşamalı olarak planlanan programın ilk bölümü çevrim içi, ikinci bölümü ise yüz yüze uygulamalı eğitimlerden oluştu.

463 kamu personeli Yapay Zeka Eğitimi Aldı
22 Nisan 2026 tarihinde başlayan ve 26 Haziran 2026 tarihinde tamamlanan 40 günlük yoğun eğitim programına toplam 463 kamu personeli katıldı. Katılımcıların 307'sini Millî Eğitim Bakanlığı personeli, 156'sını ise diğer kamu kurumlarında görev yapan personel oluşturdu. Programla Batman'da yapay zekâ alanındaki kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi ve eğitimlerin önümüzdeki süreçte daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

Sürdürülebilir Kalınmanın Temeli Bilim ve Teknolojiye Yapılan Yatırımlara Dayanır
Sertifika töreninde konuşan Valimiz, tarih boyunca dünyanın güçlü devletlerinin ortak özelliğinin bilim ve teknolojiye yaptıkları yatırımlar olduğunu belirterek, geçmişte İslam medeniyetlerinin, sonraki dönemlerde ise Avrupa merkezli devletlerin bilimsel gelişmeler sayesinde öncü konuma yükseldiğini ifade etti. Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasının temelinde bilim ve teknolojiye yapılan yatırımların bulunduğunu vurgulayan Valimiz, Türkiye'nin son yıllarda özellikle savunma sanayisinde elde ettiği başarıların da bu anlayışın bir sonucu olduğunu ifade etti. 

“Öğrencilerin Hizmetine 200 Bilim, Teknoloji ve Yapay Zekâ Sınıfı Sunduk”
Batman'da gençlerin bilim ve teknolojiyle erken yaşta tanışmalarını sağlamak amacıyla önemli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Valimiz, köy okulları dâhil il genelinde yaklaşık 200 bilim, teknoloji ve yapay zekâ sınıfının İl Özel İdaresinin finansman desteği ile öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ifade etti. Bu yatırımlar sayesinde çocukların ve gençlerin geleceğin teknolojileriyle donatılarak yetiştirildiğini belirten Valimiz, bu öğrencilerin ilerleyen yıllarda ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine önemli katkılar sunacağına inandığını kaydetti.

Yakın zamanda Necat Nasıroğlu Külliyesi bünyesinde hizmete açılacak Bilim Merkezi'nin Batman'ın bilim ve teknoloji vizyonuna önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Valimiz, merkezin faaliyetlerinin Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürütüleceğini söyledi.
Bilim Merkezi bünyesinde kurulacak Girişimci Akademisi'nde geleneksel girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra yapay zekâ ve yeni nesil teknolojilere yönelik eğitimlerin de verileceğini belirten Valimiz, teknolojinin girişimcilik ekosisteminin ayrılmaz bir parçası hâline geldiğini ifade etti.

Yapay zekânın artık bireysel yaşamdan kamu yönetimine, özel sektörden savunma sanayisine kadar hayatın her alanında etkin şekilde kullanıldığına dikkat çeken Valimiz, Türkiye'nin bilim ve teknolojiyi sadece takip eden değil, geliştiren, üreten ve dünyaya yön veren ülkeler arasında yer alması gerektiğini vurguladı.

Program, sertifika takdimin ardından sona erdi. 

 

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Öğrenci Stajı için İş Birliği Protokolü İmzalandı
Sonraki Haber 2026 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Yorum Yap