“Yeşil vatan” sloganıyla ilki 2019 yılında düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Polatlı’da da gerçekleştirildi. Etkinlik, saat 11:11’de Üçpınar Ağaçlandırma Sahası’nda yapıldı.

Programa Kaymakam Atilla Kantay, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Katılımcılar, “yeşil vatan” bilincini canlı tutmak için el ele fidan dikti.

Polatlı Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında sahada önceden arazi hazırlığı yapıldı. Polatlı Orman İşletme Şefi Firdevs Aydemir ve Orman Genel Müdürlüğü personelleri, ağaç dikimi öncesinde katılımcılara kısa bir bilgilendirme yaptı.

Etkinlik boyunca öğrenciler ve gönüllülerle birlikte bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Polatlı Belediyesi ise dikilen ağaçlara can suyu temini sağlayarak çalışmaya destek verdi.

Bu yıl etkinlikte, “Şahidimiz toprak, imzamız fidan, sevdamız yeşil vatan” temasıyla doğaya olan sevgi ve bağlılık vurgulandı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Atilla Kantay, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün yedincisini kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ağaç dikmenin yalnızca bir çevre etkinliği olmadığını, gelecek nesillere bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğunu vurguladı.

Kaymakam Kantay konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ağaç konusunu daha çok gündeme getirmemiz gerekiyor. Orman yangınları konusunda çocuklarımızı daha çok eğitmemiz gerekiyor. İnsanlığın geleceği ağaçla, yeşille var olabilir. Nasıl ki bir zamanlar çırılçıplak olan Kartaltepe bugün gözlerimizi dinlendiriyor, Duatepe de aynı şekilde yeşille nefes alıyor.

Ağaç demek sadece bir yeşil yaprak demek değildir; onun etrafında yetişen yüzlerce canlı, toprağın bereketi, insanların huzuru demektir. 11.11 vesilesiyle tekrar tebrik ediyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yeşil vatanın önemini anlatmaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Etkinlik sonunda, öğrenciler dikilen fidanların etrafına küçük tabelalar yerleştirerek isimlerini yazdı. Katılımcılar, fidanların büyüyerek Polatlı’nın yeşil alanlarına katkı sağlayacağına dair umutlarını paylaştı. Polatlı, bir kez daha “Yeşil Vatan” bilinciyle geleceğe nefes oldu.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 87. Yılında Anıldı
Sonraki Haber Kaymakam Atilla Kantay'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Yorum Yap