Beypazarı'nda Dolandırıcılık Uyarısı: 117 Olay Kayıtlara Geçti

Beypazarı'nda güvenlik birimleri, sosyal medya üzerinden yapılan sahte alışverişler ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Beypazarı'nda Dolandırıcılık Uyarısı: 117 Olay Kayıtlara Geçti
ASAYIŞ & GÜVENLIK 1 dk okuma 14 Okunma
Yazı Boyutu:

Beypazarı Kaymakamlığı ve ilçe emniyet birimleri, artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, son dönemde sıklıkla karşılaşılan sosyal medya dolandırıcılığına karşı uyanık olunması gerektiği vurgulandı.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, 2026 yılı içerisinde Beypazarı polis sorumluluk bölgesinde toplam 117 dolandırıcılık olayı meydana geldi. Yetkililer, özellikle internet ve sosyal medya üzerindeki cazip fiyatlı sahte alışveriş ilanlarına karşı vatandaşların ihtiyatlı yaklaşmasını istedi.

Açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için dikkat etmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

  • Sahte alışveriş sitelerindeki gerçeğin çok altındaki cazip fiyatlara aldanılmaması,
  • Banka ve kredi kartı şifrelerinin kesinlikle kimseyle paylaşılmaması,
  • Telefonda kendisini polis, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para veya altın talep eden kişilere itibar edilmemesi.

Emniyet yetkilileri, bu tür şüpheli durumlarla karşılaşan vatandaşların derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirimde bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Görüşünüzü Belirtin

Asayiş & Güvenlik Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer