Gaziantep'te Sosyal Hizmet Personeline EMDR Eğitimi Verildi

Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen 5 günlük Psikososyal Müdahalelerde EMDR Uygulayıcı Eğitimi tamamlandı.

Gaziantep'te Sosyal Hizmet Personeline EMDR Eğitimi Verildi
SOSYAL HIZMETLER 1 dk okuma 6 Okunma
Yazı Boyutu:

Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün farklı birimlerinde görev yapan personele yönelik düzenlenen “Psikososyal Müdahalelerde EMDR Uygulayıcı Eğitimi” sona erdi.

İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 21-25 Eylül tarihleri arasında beş gün süren eğitimi başarıyla tamamlayan personele katılım belgeleri, Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek tarafından takdim edildi.

Düzenlenen eğitim programıyla saha çalışanlarının travma müdahale kapasitelerinin geliştirilmesi, psikososyal destek hizmetlerinin niteliğinin artırılması ve mesleki yetkinliklerin güçlendirilmesi amaçlandı. Eğitim süresince travma odaklı müdahale süreçlerine yönelik bilgi ve becerilerin geliştirilmesi hedeflenirken, edinilen deneyimlerin personelin mesleki uygulamalarına ve hizmet süreçlerine katkı sunması öngörüldü.

Kriz, kayıp ve travmatik yaşam deneyimleri sonrasında bireylerin psikolojik iyilik hâllerinin desteklenmesinde önemli rol oynayan psikososyal müdahalelerde personelin uzmanlık kapasitesinin artırılmasının önem taşıdığı belirtildi. Gerçekleştirilen bu eğitimle, vatandaşlara ihtiyaç duydukları dönemlerde daha nitelikli, etkili ve profesyonel destek sunulmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sosyal hizmet alanında görev yapan personelin mesleki gelişimini destekleyen programlara devam edeceğini ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin niteliğini artırma çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Görüşünüzü Belirtin

Sosyal Hizmetler Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer