Gemlik'te Cumhuriyet'in 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Gemlik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenler, öğrenci gösterileri ve ödül törenleriyle kutlandı.

Gemlik'te Cumhuriyet'in 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
GENEL 2 dk okuma 28 Okunma
Yazı Boyutu:

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Gemlik Kaymakamlığı himayesinde, Gemlik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Gemlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen kutlama programı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle yapıldı. Öğrencilerin gösterileri, şiirler, halk oyunları ve spor gösterileriyle renklenen törende Cumhuriyet sevinci katılımcılarla birlikte yaşandı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 28 Ekim Çarşamba günü okullarda düzenlenen programlarla başlarken, aynı gün saat 13.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla resmî törenler devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü ise Gemlik Kaymakamı Osman Aslan Canbaba'nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program, saat 10.30'da Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle sürdü. Protokol üyelerinin ve vatandaşların katıldığı kutlamalarda, Cumhuriyet'in anlamı ve önemi vurgulandı.

Törene Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Garnizon Komutanı Vekili Murat Dülger, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Cumhuriyet Başsavcısı Alpay Sarıaslan, Gemlik 1. Adalet Komisyonu Başkanı Hâkimi Gülşah Gürses, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ümit Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mevlüd Taş, kurum müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Canbaba ve protokol üyelerinin törene katılanların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Canbaba'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin ve sporcuların hazırladığı gösterilere geçildi.

Törende, minik öğrencilerden lise gençliğine kadar her yaştan öğrenci performanslarını sergiledi. Gemlik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencileri “Ben Türk Çocuğuyum Ritim Gösterisi” ile sahne alırken, Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hafsa Betül Yıldırım “Cumhuriyet” adlı şiirini seslendirdi. Celal Bayar Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin “Feda Türkiye’m” performansı ve Şehit Esat Akbaba Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Hifa Karakaya’nın “Akdenize Doğru” adlı şiiri katılımcılar tarafından takip edildi. Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin “Dalga Dalga Bayrağım” gösterisi ile Şehit Esat Akbaba Ortaokulu ve Gemlik Fen Lisesi öğrencilerinin birlikte sunduğu “Biz Hep Buradaydık, Yine Buradayız” adlı gösteri sahnelendi.

Programın sonunda, Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden sporcular ve halk koşusunda dereceye giren katılımcılara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Görüşünüzü Belirtin

Genel Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer