Kapıkule'de Çöp Konteynerine Gizlenmiş 67 Canlı Piton Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerinin Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirdiği operasyonda, çöp konteynerine gizlenmiş poşetler içerisinde 67 canlı piton ele geçirildi.

Kapıkule'de Çöp Konteynerine Gizlenmiş 67 Canlı Piton Ele Geçirildi
ASAYIŞ & GÜVENLIK 1 dk okuma 6 Okunma
Yazı Boyutu:

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları çerçevesinde Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda dikkat çeken bir operasyona imza attı. Yapılan kontrollerde çöp konteynerine bırakılmış poşetler içerisinde çok sayıda canlı yılan tespit edildi.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü saha denetimleri sırasında, bir çöp konteynerindeki poşetlerde yılanlar olduğu belirlendi. Güvenlik ve kamera kayıtlarının geriye dönük incelenmesi sonucunda, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak üzere gelen bir aracın, X-Ray taramasına girmeden hemen önce söz konusu poşetleri konteynere bıraktığı saptandı.

Poşetlerde gerçekleştirilen detaylı incelemede 67 adet canlı piton cinsi yılan muhafaza altına alındı. Olayla ilgili olarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza birimlerinin, ülkenin ekonomik güvenliğini sağlamak ve kaçakçılık faaliyetleriyle mücadele etmek amacıyla denetimlerini sürdürdüğü, bu kapsamda canlı hayvan kaçakçılığının önlenmesine yönelik tedbirlerin de kararlılıkla uygulandığı bildirildi.

Görüşünüzü Belirtin

Asayiş & Güvenlik Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer