Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'de düzenlenen Ulusal Gençlik İklim Çalıştayı'na katılarak çevre bilinci ve eğitim politikaları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Bakan Tekin, doğal kaynakların korunmasının ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının bakanlığın temel öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.
Bakan Tekin, 2024 yılı itibarıyla uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin merkezine 'yaşanabilir çevre' kavramını yerleştirdiklerini ifade etti. Çevre şuurunun sadece belirli derslerle sınırlı kalmadığını belirten Tekin, edebiyattan fiziğe, matematikten yabancı dile kadar tüm müfredat içeriklerine bu bilincin dahil edildiğini kaydetti.
COP31 Hazırlıkları ve Gençlerin Rolü
Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan COP31 iklim zirvesine yönelik hazırlıklara değinen Bakan Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu sürece aktif destek verdiklerini belirtti. Okullar arasında düzenlenen yarışmalarla gençlerin çevre sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler geliştirdiğini ifade eden Tekin, bu projeler arasından seçilen öğrencilerin COP31'de Türkiye'yi temsil edeceğini açıkladı.
Bakan Tekin, gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakmanın temel bir sorumluluk olduğunu belirterek, çevre sorunlarına duyarlılık gösteren öğrencilere ve onlara rehberlik eden öğretmenlere teşekkürlerini iletti. Etkinlik kapsamında öğrencilerle birlikte bayrak törenine katılan Bakan Tekin, İstiklal Marşı'nı okuyarak programı tamamladı.