Uşak'ta Koruyucu Aile Adaylarına Yönelik 1. Kademe Eğitimi Başladı

Uşak'ta koruyucu aile hizmetinin daha etkin ve profesyonel yürütülmesi amacıyla aileler ve adaylara yönelik 1. Kademe Eğitimi verilmeye başlandı.

Uşak'ta Koruyucu Aile Adaylarına Yönelik 1. Kademe Eğitimi Başladı
SOSYAL HIZMETLER 1 dk okuma 2 Okunma
Yazı Boyutu:

Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, koruyucu aile hizmetinin daha etkin uygulanması ve profesyonel bir şekilde yürütülmesi amacıyla eğitim programı hayata geçirildi.

Bu kapsamda, daha önce Koruyucu Aile 1. Kademe Eğitimi almamış olan mevcut koruyucu aileler ile sırada bekleyen koruyucu aile adaylarına yönelik eğitimler başladı. 15-16 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan programla, ailelerin çocuk odaklı hizmet modelleri konusunda bilinçlendirilmesi ve hazırlık süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Yetkililer, koruyucu aile modelinin yaygınlaşması ve çocukların aile ortamında güvenle büyümesi için bu tür eğitim faaliyetlerinin düzenli olarak sürdürüleceğini kaydetti.

Görüşünüzü Belirtin

Sosyal Hizmetler Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer