3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı Protokolü İmzalandı
16-17 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek 3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı için iş birliği protokolü imza töreni Vali İbrahim Akın’ın katılımıyla gerçekleşti.
Valilik koordinasyonunda, Konya Sanayi Odası öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenecek olan 3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın protokolü imzalandı.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen Protokol İmza törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve İŞKUR İl Müdürü Önder Çiftçi katıldı.
Düzenlenen imza töreninde konuşan Vali İbrahim Akın, Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın iş dünyasının istihdamına katkı sunduğunu, öğrencilerin de iş olanaklarına önemli bir zemin hazırladığını söyledi. Vali Akın, fuarın hayırlı olmasını dileyerek; “Mesleki eğitimde öğrenim gören 11. sınıf öğrencilerimizin son sınıfta yapacakları stajlarında kendilerine rehberlik etmek, firmalarla bağlantı kurabilmelerine vesile olmak ve diğer yandan mezuniyete hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin istihdam bağlantılarına zemin hazırlamak üzere firmalarımızla, öğrencilerimizi bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bu protokol ile hem iş dünyamızın ihtiyacına yönelik insan kaynağına katkı sağlamayı, hem de mezun olan öğrencilerimize güçlü kariyer fırsatları sunmayı hedefliyoruz. Protokolümüzün ve düzenlenecek fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, 3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı İş Birliği Protokolü imzalandı.
“geleceksende”
Protokol kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı, önceki yıllarda olduğu gibi yine Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda 100’e yakın çadırda sanayiciler, kurum ve kuruluşlar, fuarın uygulaması ‘geleceksende’ üzerinden daha önce eşleştirilen öğrencilerle buluşturulacak. Geçtiğimiz yıl Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nda 32 binin üzerinde firma-öğrenci eşleştirilmesi gerçekleştirilmişti.


Konya Valiliği Haberleri
- 01-06-202621:15 Türkiye Çevre Haftası Kapsamında Vali İbrahim Akın'a Ziyaret
- 22-05-202615:44 Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi
- 21-05-202617:13 Asırlık Türk Mutfağı Mirası Konya'da Yaşatılıyor
- 21-05-202617:13 2026 Yılı Asayiş ve Güvenlik Faaliyetleri Değerlendirildi
- 20-05-202618:45 3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı Protokolü İmzalandı
- 20-05-202611:08 Vali İbrahim Akın, Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü'nü Ziyaret Etti
- 20-05-202603:39 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu
- 15-05-202619:00 İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
- 15-05-202611:31 Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin Valiliği Ziyaret Etti
- 15-05-202611:31 Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay Vali Akın'ı Ziyaret Etti

