Adalet Bakanı Akın Gürlek, Diyarbakır’da gerçekleştirdiği temaslarda şehrin son 40 yılın en güvenli ve huzurlu dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, kalıcı huzurun güçlü bir adalet sistemiyle mümkün olacağını vurguladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelerek Valiliği ziyaret etti, şehirdeki adalet hizmetleri ve yeni yargı reformlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Murat Zorluoğlu tarafından karşılanan Bakan Gürlek’e; AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, AK Parti İl Başkanı Ömer İler, MHP İl Başkanı Miktat Arslan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu eşlik etti.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Gürlek, ardından Valilik makamında şehirde yürütülen güncel projeler ve kamu yatırımları hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır’ın Mayası Acı Değil; Birlik, İnanç ve Kardeşliktir

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek, Diyarbakır’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliği sayesinde son 40 yılın en güvenli dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, “Terörsüz Türkiye hedefi; bu şehrin potansiyelini çatışmalarla heba eden anlayışa karşı güçlü bir iradenin ifadesidir. Diyarbakır'ın mayası acı değil; birlik, inanç ve kardeşliktir. Kalıcı huzur ancak adaletin sağlam temeller üzerinde yükselmesiyle mümkündür.” dedi.

Konuşmasının devamında küresel gelişmelere değinen Gürlek, dünyada güç merkezli bir düzenin oluştuğunu ancak Türkiye’nin hakkaniyet temelinde hareket ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Küresel sistem güçlü olanın haklı sayıldığı bir yapıya dönüşmüştür. Biz buna razı değiliz. Çünkü adalet gücün değil, hakkın yanında olandır. Yaşanan zulüm ve istikrarsızlık sınırların ötesine taşmakta, toplumları derinden etkilemektedir. Ancak Türkiye tüm bu olumsuzluklara rağmen istikrarını koruyan ve güçlenmeye devam eden bir ülkedir.”

Birlikte Güçlüyüz

Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu milli birlik anlayışına da değinen Gürlek, birlik ve kardeşliğin bölgesel istikrar açısından önemine dikkat çekerek, “Bu coğrafyada güçlü kalmanın yolu birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten geçmektedir. Biz birlikte güçlüyüz. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda herkesin sorumluluk üstlendiğini görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Adalet hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara da değinen Gürlek, reform sürecinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Her bir vatandaşımızın adalet hizmetlerine zamanında ve etkin erişimi en temel sorumluluğumuzdur. Diyarbakır’ın adalet altyapısını güçlendirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla sahadaki uygulamaları yakından takip ediyoruz. Milli birlik ve kardeşlik ruhunun hâkim olduğu bir Türkiye’de terör ve fitneye asla yer olmayacaktır.”

12. Yargı Paketi ve Sosyal Medya Düzenlemeleri

Valilik ziyaretinin ardından Fetih Camii’nde Cuma namazını kılan ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Gürlek, daha sonra beraberindeki heyetle Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde TÜGVA tarafından düzenlenen Diyarbakır İhtisas Akademi 26 Lansmanı'na katıldı. Programa ayrıca TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci de katıldı.

Programda gençlere hitap eden Gürlek, sosyal medyada özenilen “şaşaalı ve sahte” hayat algılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek gençlerin Türkiye’nin bilim, eğitim ve savunma sanayii alanındaki gelişmelerine odaklanmaları tavsiyesinde bulundu.

Program kapsamında sosyal medya düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Gürlek, 12. Yargı Paketi çerçevesinde sahte ve bot hesapların kapatılacağını, sosyal medya hesaplarında kimlik doğrulama sisteminin getirileceğini ve 3 aylık bir geçiş sürecinin öngörüldüğünü ifade etti. Gürlek, “Adalet sadece adliye koridorlarında değil, dijital dünyada da tesis edilecek.” dedi.

Adli Ziyaretler

Dicle Üniversitesi’ndeki programın ardından Diyarbakır Adliyesi’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Akın Gürlek, hâkim ve savcılarla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Diyarbakır’da Türkiye Kick Boks Şampiyonası Düzenlendi
Sonraki Haber Lice'de Vali Murat Zorluoğlu'ndan Ziyaretler ve İncelemeler

Yorum Yap