Vali Yakup Canbolat başkanlığında, İl Müdürü Nevim Öz’ün katılımıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, şiddetle mücadelede kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, mevcut çalışmaların etkinliğinin artırılması ve yürütülecek faaliyetlerin değerlendirilmesine ilişkin konular ele alındı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşımla sürdürülmesinin öneminin vurgulandığı toplantıda, ilgili kurum ve kuruluşların sorumlulukları kapsamında yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Gerçekleştirilen değerlendirmeler doğrultusunda, Ankara İli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı kabul edildi.

Eylem Planı ile kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik koruyucu ve önleyici hizmetlerin güçlendirilmesi, risklerin azaltılması, mağdurların ihtiyaçlarına yönelik destek mekanizmalarının geliştirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun etkin şekilde sürdürülmesi hedefleniyor.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, Ankara’da kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının ilgili kurum ve kuruluşların iş birliği içerisinde kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Aile ve Gençlik Fonu ile 2 Milyar Lirayı Aşkın Destek
Sonraki Haber Roman Vatandaşlara Yönelik II. Aşama Eylem Planı Toplantısı

Yorum Yap