Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugüne kadar çocukların potansiyelini gören ve destekleyen bir vizyonla hareket ettik. Bundan sonra da evlatların huzur ve mutluluğunu esas alan politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz." dedi.

Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş başkanlığında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konsey Salonu'nda toplandı.

Göktaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Eylem Planı kapsamında yürütülen faaliyetlerin değerlendirmesini yapacaklarını ve dijital dünyanın çocuklara sunduğu imkanları ve riskleri dikkate alarak hazırladıkları 2026-2030 dönemi yol haritasını paylaşacaklarını söyledi.

Güvenli ve sağlıklı bir çevrede büyüyen her çocuğun, daha müreffeh bir ülkenin taşıyıcısı olduğunu dile getiren Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çocukları her zaman istikbalin teminatı, yarınların umudu olarak nitelendirdiğini, onlar için yapılan her yatırımın da ülkenin beşeri sermayesine yapılan bir yatırım olduğunu vurguladığını anımsattı.

Bakan Göktaş, bu anlayışın, 2023-2028 dönemini kapsayan Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın temelini oluşturduğunu belirterek, plan ile çocukların haklarına erişimini güçlendiren, koruyucu ve önleyici hizmetleri yaygınlaştıran kapsamlı bir yol haritası ortaya koyacaklarını kaydetti.

"Çocukların dijital dünyada bilinçli ve güvenli şekilde yer almasını destekledik"

Çocuk hakları ve katılımı alanında yüzde 74 gerçekleşme sağladıklarını, böylece çocukların karar alma süreçlerine katılımını daha görünür ve etkin hale getirdiklerini aktaran Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

"Çocuk Dostu Adalet başlığında yüzde 82 gerçekleşme oranına ulaşarak çocukların adalete erişimini kolaylaştıran mekanizmaları güçlendirdik. Aile ve çocuğa yönelik faaliyetlerin yüzde 75'ini hayata geçirerek çocukların güvenli bir çevrede büyümesine katkı sunduk. Alternatif Bakım Hizmetleri alanında eylemlerin yüzde 92'sini tamamladık. Bu sayede çocuklar için bakım ve destek modellerini daha güçlü hale getirdik. Afet ve kriz süreçlerinde çocuklara yönelik hizmetlerde yüzde 67 gerçekleşme sağlayarak müdahale kapasitesini artırdık. Güvenli internet kullanımı alanında yüzde 80 gerçekleşme sağlayarak çocukların dijital dünyada bilinçli ve güvenli şekilde yer almasını destekledik."

Bakan Göktaş, günümüzde dijitalleşmenin, hayatın her alanını dönüştürdüğüne dikkati çekerek, "Ancak bu alanın taşıdığı riskleri de aynı dikkatle değerlendirmek durumundayız. Bu nedenle dijital dünya, politikalar açısından çocukların güvenliği, gelişimi, mahremiyeti ve hakları bakımından doğrudan ele alınması gereken temel alanlardan biri haline geldi." dedi.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Bakan Göktaş Koruyucu Aile Vizyon Çalıştayı'nda konuştu
Sonraki Haber Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Yorum Yap