Başkan Yazıcıoğlu: '15 Temmuz, Milletimizin Cesaret Ve Kararlılıkla Yazdığı Destandır'
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü, Tokat'ta vatandaşların yoğun katılımıyla Hıdırlık Meydanı'nda düzenlenen programla coşku, birlik ve kararlılık içerisinde anıldı. Aziz şehitlerin dualarla yâd edildiği programda, milli birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.
Anma programına Tokat Valisi Abdullah Köklü, belediye başkanı, İl Protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Tokat Belediyesi Mehteran Takımı tarafından konser verildi. Meydanı dolduran vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar ve gerçekleştirilen anma etkinlikleriyle 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andı.
Programda konuşma yapan belediye başkanı, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığa sevdalı bir millet olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı: “15 Temmuz, Milletimizin Yazdığı İstiklal Destanıdır”
Belediye başkanı yaptığı konuşmada:
“15 Temmuz, karanlık bir gecenin ardından doğan bir aydınlığın, milletimizin cesaret ve kararlılıkla yazdığı destanın adıdır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. Yıl dönümünde sizlerle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum.
Demokrasisine, geleceğine, ülkesine sahip çıkan ve bugün meydanları dolduran tüm hemşehrileri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain FETÖ darbe ve işgal girişimi sırasında canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilere minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Türk milleti; bin yıllık devlet aklıyla, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş iradesiyle, 15 Temmuz gecesi hain FETÖ kalkışmasına karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, yeni bir İstiklal Destanı yazmıştır.
Tokat Belediyesi Haberleri
- 17-07-202619:53 Tokat Belediyesi 2. Geleneksel Mahalle Şenlikleri Başlıyor
- 16-07-202614:04 Başkan Yazıcıoğlu: '15 Temmuz, Milletimizin Cesaret Ve Kararlılıkla Yazdığı Destandır'
- 16-07-202614:04 Tokat Belediyesi'nden 15 Temmuz Şehitleri İçin 10 Bin Kişilik Helva İkramı
- 08-07-202619:50 Bülbüllük Mağarası Turizme Kazandırılıyor, Eski Kız Meslek Lisesi Alanı Yeni Yaşam Merkezi Oluyor
- 08-07-202603:11 Tokat Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor
- 07-07-202619:46 Mezarlıklarda Yaz Bakımı Ve Temizlik Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
- 07-07-202619:46 1. Uluslararası Tokat Türk Dünyası Müzik Ve Dans Şöleni Gerçekleştirildi
- 06-07-202613:53 Başkan Yazıcıoğlu: 'barbaros Caddemiz Tokat'ımızın Kalbi Olacak'
- 04-07-202615:39 Başkan Yazıcıoğlu: 'şehrimizin Her Noktasında Üretmeye Devam Ediyoruz'
- 30-06-202615:05 Sanatseverlerin Yoğun İlgi Gösterdiği Tokat Yaşayan Miras Şöleni Sona Erdi

