Denizli Büyükşehir'den Babadağ'da Ulaşım Yatırımı

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Karacasu bağlantı yolu ve Gündoğdu Mahallesi İstiklal Caddesi güzergâhında tamamlanan genişletme ve sanat yapıları çalışmalarıyla trafik akışı modernize edildi.
Yardan Çayı’nda dev sanat yapısı ve yol genişletme
Babadağ ilçe merkezinden başlayarak Demirli, Kıranyer ve İncilipınar mahallelerine ulaşımı sağlayan yol güzergâhında ve Yardan Çayı mevkiinde büyük ölçekli bir imalat gerçekleştirildi. Bölgedeki trafik güvenliğini üst seviyeye çıkarmak amacıyla, 86 metre uzunluğunda, 14 metre yüksekliğinde ve 6 metre temel genişliğine sahip bir taş duvar imalatı tamamlandı. Yapılan taş duvar ve menfez imalatları, bölgenin coğrafi yapısına uygun, uzun ömürlü ve dayanıklı malzemelerle inşa edildi. Yardan Çayı üzerinde inşa edilen modern menfez yapısı ile su tahliyesi kontrol altına alınırken, yol aksı çift şeritli hale getirilerek ulaşım kapasitesi artırıldı.
Babadağ’da konforlu ulaşım dönemi
Gündoğdu Mahallesi İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinde yer alan Dereköy ve Sarı Tepe mevkilerinde gerçekleştirilen genişletme çalışmalarıyla, dar yolların neden olduğu riskler ortadan kaldırıldı. Gündoğdu Mahallesi sınırları içerisinde kalan bu bölgede, özellikle keskin virajlar ve dar geçiş noktaları taş duvar tahkimatlarıyla güçlendirildi. Sarı Tepe mevkiindeki çalışma ile yol, iki aracın aynı anda rahatlıkla geçebileceği bir genişliğe kavuşturuldu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 29-04-202615:39 Denizli'de Parkinson Hastaları İçin Egzersiz Programı Başlatıldı
- 29-04-202615:39 Denizli Büyükşehir'den Babadağ'da Ulaşım Yatırımı
- 28-04-202617:12 Denizli'den Zeki Müren İçin Anma Gecesi Düzenlendi
- 28-04-202617:12 Büyükşehir Belediyesi'nden Sosyal Hizmetlere 774 Milyon TL Bütçe
- 27-04-202618:58 29 Nisan Dünya Dans Günü İçin Özel Etkinlik Düzenleniyor
- 27-04-202618:58 Denizli'de 23 Nisan Kutlamaları Coşkuyla Gerçekleşti
- 25-04-202620:55 Denizli'de Çocuklar 'Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl' Çağrısına Kulak Veriyor
- 25-04-202613:30 Büyükşehir'den Anıtkabir'e Saygı Gezisi Düzenlendi
- 25-04-202613:30 Sefo Konseri İçin Yeni Tarih Açıklandı
- 24-04-202622:41 Yazır Mahallesi'nde 4,1 Milyon TL'lik Su Yatırımı

