Denizli GSB Yurtları Yeni Döneme Hazır
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, 2026-2027 akademik yılı hazırlıkları devam ederken öğrenci yurtlarının son durumunu yerinde inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığınca açıklanan yurt başvuru sonuçlarına göre Denizli il merkezindeki yurtlara başvuran öğrencilerin tamamı yerleştirilirken, kent genelinde 11 yurtta toplam 11 bin 964 öğrenci ağırlanacak.
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenci yurtlarında yürütülen hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Yurtlardaki hazırlıklar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan’dan bilgi alan Vali Köşger; öğrencilerin barınma, beslenme, güvenlik ve sosyal alan ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaları değerlendirdi. Yeni eğitim öğretim dönemine yurtların barınmadan beslenmeye, sosyal alanların ihtiyaçlarından güvenlik hizmetlerine kadar tüm yönleriyle hazır şekilde girmesi yönünde talimat veren Vali Köşger, öğrencilerin huzurlu, güvenli ve konforlu bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmelerinin öncelikleri olduğunu ifade etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan 2026-2027 eğitim öğretim dönemi yurt başvuru sonuçlarına göre, Pamukkale Üniversitesinde öğrenim görecek öğrencilerden Denizli il merkezindeki yurtlara başvuranların tamamı yurtlara yerleştirildi. Yurt bulunmayan ilçeler ile Buldan ve Çivril ilçelerinde yedek sıralamada bulunan öğrencilerin yerleştirmeleri ise misafir öğrenci kontenjanları kapsamında gerçekleştirilecek. Öğrenciler, Denizli’deki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara 11 Eylül Cuma günü itibarıyla giriş yapabilecek.
Denizli Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 11 öğrenci yurdu, yeni eğitim öğretim döneminde toplam 11 bin 964 öğrenciye hizmet verecek. İl merkezinde 6, ilçelerde ise Tavas, Çivril, Bekilli, Honaz ve Buldan olmak üzere 5 yurt müdürlüğüyle öğrencilerin barınma ihtiyaçları karşılanacak. Yeni dönem öncesinde yurtlardaki odalar, yemekhaneler, kütüphaneler ve sosyal alanlar öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenerek hazır hale getirildi.
Denizli’deki öğrenci yurtlarında öğrencilerin yalnızca barınma ihtiyaçları değil, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine yönelik ihtiyaçları da gözetiliyor. Bu kapsamda gençlere kültür, sanat ve teknoloji odaklı programların yanı sıra spor faaliyetleri, fitness salonları, konferans ve seminerler, çeşitli atölyeler, modern konseptli kafeterya hizmeti, kütüphane, psikososyal destek, rehberlik ve kariyer planlaması gibi farklı alanlarda hizmetler sunuluyor.
Vali Yavuz Selim Köşger, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin huzur ve güvenliğinin en büyük öncelikleri olduğunu belirterek, yurtların öğrencilerin eğitim hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilecekleri ortamlar olması gerektiğini ifade etti. Vali Köşger, “Her bir öğrencimiz, ailelerinin bizlere emaneti, ülkemizin değerleri ve göz bebeğimizdir” diyerek 2026-2027 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Denizli Valiliği Haberleri
- 15-09-202614:25 Denizli'de Tarımsal Sulamaya 52 Milyon TL Hibe Desteği
- 14-09-202623:35 Denizli'de 39. Ahilik Haftası Kutlandı
- 14-09-202623:35 Denizli'de 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı
- 11-09-202621:10 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Değerlendirme Toplantısı
- 09-09-202617:14 Denizli'de Okul ve Kırtasiye Ürünleri Denetimi
- 09-09-202617:14 Denizli GSB Yurtları Yeni Döneme Hazır
- 02-09-202620:21 Denizli'deki Arkeolojik Kazı Çalışmaları Değerlendirildi
- 31-08-202615:44 Denizli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
- 30-08-202602:41 30 Ağustos Zafer Bayramı 104. Yıl Kutlama Programı
- 07-08-202601:04 Denizli İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Düzenlendi

