Karne Günü Heyecanı Okulda Paylaşıldı

Vali Murat Zorluoğlu, Kayapınar ilçesinde bulunan Sezai Karakoç İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Okulda öğrenciler tarafından atık malzemelerle hazırlanan ürünlerden oluşan Sıfır Atık Sergisini gezen Vali, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti. Ardından sınıfları ziyaret eden Vali, öğrencilere karnelerini vererek sevinçlerine ortak oldu.

“458 Bin Öğrencimiz Karne Alıyor”

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu, Diyarbakır genelindeki tabloyu paylaştı:
“2025–2026 eğitim öğretim döneminin birinci dönemini geride bıraktık. Bugün itibarıyla Diyarbakır genelinde 1.743 okulumuzda 458.207 öğrencimiz karnelerini alıyor. Öğrencilerimizin bu heyecanlı günlerine ortak olmak için buradayız. Öğrencilerimize karnelerini verdik, bu da bizim için çok keyifli bir gün oldu.”

“Öğretmenlerimiz Türkiye Yüzyılı’nın Temel Gücü”

Öğretmenlerle bir araya gelmenin önemine de değinen Vali Zorluoğlu, şunları kaydetti:
“Değerli öğretmenlerimizle sohbet etme imkânı bulduk. Onlar, Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız 21. yüzyılda hedeflerimize ulaşmamız için çok kıymetli. Öğretmenlerimizin gayretleri ve fedakârlıklarıyla Türkiye’nin 21. yüzyılın parlayan ülkelerinden biri olacağına gönülden inanıyoruz.”

Vali Zorluoğlu, öğrencilere ve öğretmenlere hitaben yaptığı değerlendirmede, yarıyıl tatiline ilişkin şu temennide bulundu:
“Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu 15 günlük tatil süresince keyifli ve verimli vakit geçirmelerini diliyorum. İnşallah 15 gün sonra tekrar okullarımızda ders zilini birlikte çalarız.”

Programa; Vali Zorluoğlu’nun yanı sıra Kayapınar Kaymakamı Ömer Bilgin ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu da katıldı.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Diyarbakır'da 2025'te 9.420 Firma ve 117.431 Ürün Denetlendi
Sonraki Haber Diyarbakır, 6 Şubat Depremlerinin Ardından Yeniden Ayağa Kalktı

Yorum Yap