26 Nisan 2026 Pazar günü alınan ilk bilgilere göre, ilimizin bazı ilçelerinin lokal bölgelerinde etkili olan kuvvetli dolu yağışı, özellikle meyve ve diğer bitkisel üretim alanlarında zarara yol açmıştır. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınan ilk değerlendirmeler doğrultusunda, rakım farklılıklarına bağlı olarak başta kayısı olmak üzere çiçek ve küçük meyve dökümü meydana geldiği tespit edilmiştir.

Dolu yağışından etkilendiği belirlenen ilçelerin mahalle isimleri şu şekildedir:

Yazıhan (Hamidiye, Erecek, İriağaç, Çivril, Mısırdere), Hekimhan (Taşınalı, Boğazgören, Dumlu, Mollaibrahim, Güzelyurt, Başkavak, Kavacık, Aşağısaz, Salıcık, Haydaroğlu, Saraylı, Bağyolu, Mimar Sinan, Beykent, Yukarısaz), Yeşilyurt (Göktarla), Akçadağ (Çatalbahçe, Kurtuşağı, Aliçeri, Mihmanlı, Kadıibrahim, Keklikpınarı, Eğin, Kotangölü, Muratlı, Ancar, Resuluşağı, Doğanlar), Doğanyol (Çolak, İshak, Koldere), Kuluncak (Kuluncak, Boğaziçi, Bahçelievler, İsmetpaşa, İstiklal, Ortapınar, Yenimahalle), Arapgir (Koru, Onar, Alıçlı, Taşdelen, Selamlı), Arguvan (Güveçli, Çevreli, Tatkınık, Çavuş) ve Darende (Kerimli, Ozan).

İlk tespitlerin ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler tarafından 27 Nisan 2026 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren sahada ayrıntılı hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır. Yapılacak incelemeler sonucunda zarar durumu netleştirilerek gerekli değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Malatya Valiliği olarak süreci yakından takip ettiğimiz, üreticilerin yanında olduğumuz ve ilgili tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

Önceki Haber Zirai Don Riskine Karşı Üreticilere Uyarı ve Korunma Tedbirleri
Sonraki Haber Dolu Zararı Ön Hasar Tespit Çalışmaları Hakkında Açıklama

Yorum Yap