Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı, Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in çevrimiçi katılımları ve açılış konuşmalarıyla başladı. İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci'nin de hazır bulunduğu program, eğitim yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek ve kurumsal kapasiteyi artırmak amacıyla düzenlendi. Açılışta, ildeki eğitim yöneticileri yer aldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek eğitimde yöneticiliğin ve ekip ruhunun önemine dikkat çekti. Yeni neslin inşasında okulların ve idarecilerin üstlendiği role vurgu yaptı.

Konuşmasında "liderlik" kavramının derinliğine ve okullarda oluşturulması gereken sevgi iklimine değinen Özdemirci, idarecilere ilham veren liderler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Mersin genelinde görev yapan eğitim yöneticilerinin tecrübelerinin, maarif davasının en büyük gücü olduğunu belirten Muhammed Özdemirci, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Sizlerin birikim ve tecrübeleri maarif davamızın her zaman en büyük gücü olmaya devam edecektir. Bu birikimler bizlere şunu gösteriyor; lider, sadece hedefi değil, umudu da gösterendir. Liderlik ise vizyonu gerçeğe dönüştürme sanatıdır."

Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade tarafından "Dijital Çağda Erdemli Birey Yetiştirmek" konulu dersin ardından Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı'nın ilk oturumuna geçildi.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Hacı Mehmet Gebizli Dini İhtisas Merkezi Müdürü'nden Eğitim Müdürü'ne Ziyaret
Sonraki Haber İl Millî Eğitim Müdürü 19 Mayıs Etkinliklerine Katıldı

Yorum Yap