"Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" 7. Bölge Finali, Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde; imam hatip ortaokulları ve imam hatip liseleri olmak üzere iki ayrı kategoride Artvin Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa; Artvin Vali Yardımcısı Berker Çırak, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uzmanı Dr. Mehmet Akif Şentürk, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Erol Murtezaoğlu, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, çeşitli kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Büyük bir heyecana sahne olan yarışmada: Artvin, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden, il birincisi olarak gelen öğrenciler ezanı en güzel şekilde okumak için hünerlerini sergiledi. Jüri üyeleri yarışmacıları; makam, diksiyon, tecvid, ses ve genel icra kriterlerine göre değerlendirdi.

Lise kategorisinde dereceye giren öğrenciler:

Birinci, Kelkit Abdülhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Batuhan Nas oldu.

İkinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmud Bayram Ali Uçan oldu.

Üçüncü, Tonya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Çağatayhan Barutcu oldu.

Ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrenciler:

Birinci, Muhammet Celali İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Furkan Polat oldu.

İkinci, İTO Şehit Er Zeki Ayvenli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Emin Çilingir oldu.

Üçüncü, Kelkit Şehit Lokman Oktay İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Necip Fazıl Kara oldu.

Yarışma sonunda Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilere başarı belgeleri ve çeşitli ödüller takdim edildi. Program, katılımcılar ve izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Önceki Haber 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Birlik Mesajı
Sonraki Haber Birim Amirleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yorum Yap