Gördes'in 22 Yıllık İçme Suyu Sorunu Tarihe Karışıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes’in uzun yıllardır devam eden içme suyu sorununu çözmek için hayata geçirdiği 120 milyon TL yatırım bedelli İçme Suyu İletim Hattı Projesi’nde önemli bir aşamayı daha tamamladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, proje kapsamında yapımı süren 1.500 metreküp kapasiteli içme suyu deposunun temelini attı. Bu önemli altyapı yatırımının tüm etaplarının tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezinin 22 yıllık içme suyu sorununun kalıcı olarak çözüme kavuşacağı bildirildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Gördes Belediye Başkanı, MASKİ Genel Müdürü, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı, MASKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı ile mahalle muhtarlarının katılımıyla proje alanında incelemelerde bulunuldu. Teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, içme suyu deposunun temelini attı.
120 Milyon TL’lik Dev Altyapı Yatırımı
Toplam 120 milyon TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında 38,5 kilometrelik içme suyu isale hattı, 1.500 metreküp kapasiteli içme suyu deposu, terfi merkezi, biriktirme depoları ve sistemin uzaktan izlenmesini sağlayacak SCADA sistemi hayata geçiriliyor. Yatırım sayesinde ilçenin içme suyu iletim kapasitesi artırılırken, suyun daha güvenli, kaliteli ve verimli şekilde yönetilmesi sağlanacak.
“Gördes’in Geleceğine Yatırım Yapıyoruz”
İncelemeler sırasında değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Manisa’nın her ilçesinde olduğu gibi Gördes’te de altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini belirtti. Vatandaşların sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyuna erişiminin öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. Güçlü altyapının güçlü bir geleceğin temeli olduğunu vurguladı. Tamamlandığında uzun yıllar hizmet verecek yatırımın Gördes’in yaşam kalitesine önemli katkı sağlayacağı kaydedildi.
Modern Sistemlerle Güvenli ve Kesintisiz Hizmet
MASKİ Genel Müdürü de proje tamamlandığında ilçenin içme suyu iletim kapasitesinin önemli ölçüde artacağını belirtti. SCADA sistemi sayesinde şebekenin anlık olarak izleneceğini, olası arızalara çok daha hızlı müdahale edilebileceğini ifade etti. Ekiplerin yoğun çalışmalarıyla yatırımın 2026 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Projenin tüm etaplarının hizmete alınmasıyla birlikte Gördes ilçe merkezinin 22 yıldır devam eden içme suyu sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşacak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 21-07-202613:44 Perşembe Pazarı Yenileniyor, Manisa'ya 500 Araçlık Yeni Otopark Geliyor
- 21-07-202605:23 Gördes'in 22 Yıllık İçme Suyu Sorunu Tarihe Karışıyor
- 20-07-202621:57 Cider Yolunda Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor
- 20-07-202614:32 Manisa, 19. Türkiye Tiyatro Buluşması'na Ev Sahipliği Yapacak
- 19-07-202616:02 Toz Bezi Filmi Ve Söyleşisi Manisalı Sinemaseverleri Buluşturdu
- 19-07-202616:02 Akustik Yaz Akşamları İle Manisa'da Müzik Ziyafeti
- 18-07-202617:47 Ukome Genel Kurulu'nda Muradiye'deki Altyapı Çalışmaları Koordine Edildi
- 18-07-202617:47 Manisa Büyükşehir, Arıcılara Ana Arı Üretimini Öğretiyor
- 17-07-202619:24 Yapay Zekâ Destekli Termal Kameralar Bir Yangını Daha Erken Tespit Etti
- 17-07-202619:24 Akademi Manisa'da Eğitimler Başlıyor

