Growtech Antalya Fuarı'nda Tarım Projeleri Ödüllendirildi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve GROWTECH ANTALYA iş birliğiyle düzenlenen ATSO GROWTECH Tarım İnovasyon Ödülleri töreni, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı olan GROWTECH ANTALYA, dünyanın dört bir yanından gelen tarım sektörü profesyonellerini bir araya getiriyor. Fuar kapsamında, zirai üretimin katma değer kazanmasında payı olan, yenilikçi ürün ve hizmetleri ile sektörel farkındalık oluşturan çalışmaların ödüllendirildiği ATSO GROWTECH Tarım İnovasyon Ödülleri töreni, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.
ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile sektör temsilcileri katıldı.
Tecrübeler Kullanılabilir Büyük Alanlar Mevcut
Törende yaptığı konuşmada GROWTECH ANTALYA’nın dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Antalya, 300 bin dekarın üzerindeki alanda yıllardır örtü altı tarım ve seracılık yapıyor. Sadece Türkiye’yi değil, civarındaki bütün ülkeleri bir nevi besliyor. Artık sadece domates, biber gibi ürünleri satmaktan daha öteye geçme zamanı çoktan geldi. Tarım sektöründe yalnızca nihai ürün satmak yok; üretim süreçleriyle ilgili tecrübelerimizi kullanabileceğimiz çok geniş bir alan bulunuyor. Tarım ilaçları, gübre, sera teknolojileri gibi pek çok konuda yıllardır üretim yapıyor, geliştiriyor ve yenilikler ortaya koyuyoruz.” dedi.
Antalya, Örtü Altı Tarım Alanında Büyük Fırsatlar Sunuyor
Dünya genelinde örtü altı tarım faaliyetlerinin hızla yaygınlaştığını ifade eden Vali Şahin, “Dünyanın hiç tahmin etmediğimiz ülkelerinde bile seracılığa yoğun ilgi gösteriliyor. Bunun en temel sebebi; nüfusun artması ve tarım ürünlerinin giderek pahalılaşmasıdır. Bu nedenle dünyanın her yerinde ‘Örtü altı tarımı nasıl yapabilirim?’ sorusu soruluyor. İşte bu noktada Antalya bize büyük fırsatlar sunuyor. Bu potansiyel, ihracatımızı ve katma değerli ürün üretimimizi önemli ölçüde artıracaktır. Burada yapılacak çalışmalar, inovasyonlar, Ar-Ge faaliyetleri ve ödül alan projeler, eminim ki gelecekte filizlenecek yeni sektörlerin başlangıcı olacaktır. Bu açıdan büyük önem taşıyan bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.





Antalya Valiliği Haberleri
- 26-09-202602:43 Antalya’nın Doğal ve Kültürel Değerleri Cop31’de Dünyaya Anlatılacak
- 24-09-202613:40 Tekirova Sahili'nde Deniz Yaşamını Koruma Çalışmaları Başladı
- 24-09-202613:40 Suyun Geleceği Antalya Su Zirvesi’nde Konuşuldu
- 20-09-202612:44 Vali Hulusi Şahin: Özel Coğrafyamıza Sahip Çıkmalıyız
- 20-09-202612:44 Antalya'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı
- 18-09-202616:15 Vali Hulusi Şahin: Esnaf Toplumsal Hayatın Temelidir
- 18-09-202608:50 Vali Hulusi Şahin’den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
- 15-09-202613:56 Vali Hulusi Şahin Ağustos Ayı Asayiş Verilerini Açıkladı
- 14-09-202615:36 Antalya'da Ahilik Haftası Kutlamaları Düzenlendi
- 14-09-202615:36 Vali Hulusi Şahin İlköğretim Haftası Törenine Katıldı

