İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci başkanlığında, merkez ilçelerde faaliyet gösteren Özel Öğretim Kurumları müdürlerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda eğitimin geleceği, yeni müfredat modeli ve kurumsal disiplin konuları masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, özel okulların eğitim sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Özdemirci, "Özel okul-devlet okulu ayrımı yapmıyoruz. Bizim için öğrenci öğrencidir, öğretmen öğretmendir. Tüm evlatlarımızın en iyi eğitimi alması ortak gayemizdir." diyerek birlik mesajı verdi.

Yeni eğitim modelinin sadece bir müfredat değişikliği olmadığını belirten Özdemirci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemine dikkat çekti. Yeni modelle öğrencilerin öğrenme süreçlerinde çok daha aktif rol alacağının, öğretmenlerin bu değişim sürecinde kendilerini sürekli güncellemesinin bir tercih değil, zorunluluk olduğunun altını çizen Özdemirci; modelin, bilgiyi beceriye dönüştüren bütüncül bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtti. "Erdem-Değer-Eylem" çerçevesinde şekillenen bu modelin, her dersin o dersle ilişkilendirilmiş değerlerle harmanlanarak işlenmesini temel taş olarak kabul ettiğini vurguladı.

Eğitimin sadece sınavlardan ibaret olmadığını ifade eden Özdemirci, vatan ve millet sevgisinin önemine değindi. Özdemirci: "Evlatlarımız bizim en değerli hazinemiz. Onlara sadece akademik pencereden bakamayız. Hedefimiz; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin de merkezine aldığı üzere, vatanına, milletine bağlı, milli değerlerle donatılmış, 'iyi insan ve iyi vatandaş' profiline uygun nesiller yetiştirmektir. Bu modelle birlikte akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi bireyler yetiştirme vizyonumuzu somut adımlarla hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı. Bakanlığın talimatlarının hassasiyetle uygulanması gerektiğini hatırlattı. Özellikle ücretsiz ders kitaplarının kullanımının zorunlu olduğunu ve Bakanlık tarafından yayınlanan 63 nolu genelge hükümlerine titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda ayrıca İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Kanık mevzuata dair bilgilendirme yaptı. Yeni eğitim felsefesinin temelini oluşturan, öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal ve fiziksel bir bütün olarak ele alan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli de detaylıca ele alındı. Eğitim Programları ve Öğretim Uzmanı Dr. Pelin Üredi "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenme Ekosistemi" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Baykal Başdemir, Akdeniz İlçe Millî Eğitim Müdürü Saim Demir, Toroslar İlçe Millî Eğitim Müdürü Kaan Aydemir, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Kanık ve özel öğretim kurum müdürleri katıldı.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz'ü Ziyaret Etti
Sonraki Haber Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü, İl Millî Eğitim Müdürü'ne Ziyaret Gerçekleştirdi

Yorum Yap