İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar CİĞER'in
12
Güncelleme : 14.07.2026 17:40
Yayın : 14.07.2026 17:27

Devletimizin bekasına, milletimizin iradesine ve demokrasimize yönelen 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanının 10. yıl dönümünü onurla idrak ediyoruz.

15 Temmuz 2016 gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı liderliği ve aziz milletimizin sarsılmaz iradesiyle bertaraf edilen bu karanlık kalkışma, milletimizin kendi kaderine yalnızca kendisinin yön vereceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu yıl "İrade Bizim, Zafer Bizim!" temasıyla andığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, milletimizin cesaretini, birlik ruhunu ve demokrasiye olan bağlılığını simgeleyen en güçlü mesajdır.

Aradan geçen on yıl içerisinde 15 Temmuz, yalnızca hafızalarda yer eden bir tarih olmaktan çıkmış, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, demokrasi bilincimizi pekiştiren tarihi bir dönüm noktası hâline gelmiştir. Millî Eğitim camiası olarak bizlere düşen en büyük sorumluluk ise bu kutlu mücadeleyi unutmamak, unutturmamak ve vatan nöbetini devralacak evlatlarımıza bu şuuru en güçlü şekilde aktarmaktır.

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in de altını çizdiği üzere; çocuklarımızın demokrasimize, devletimize, cumhuriyetimize ve değerlerimize yönelik her türlü saldırıda topyekûn vatanına sahip çıkabilmesi en temel önceliğimizdir. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", binlerce yıllık tarih ve kültür geçmişimizi evlatlarımıza yeniden kazandırarak, küresel emperyal yapılara ve karanlık zihniyetlere karşı vereceğimiz mücadelenin en güçlü zırhı olacaktır.

Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan Batmanımızda; farklılıklarımızı zenginlik gören, kardeşliği, dayanışmayı ve ortak yaşam kültürünü eğitimle taçlandıran bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü yarınlar; yalnızca fiziki yatırımlarla değil, millî bilince sahip, birbirine güvenen ve geleceğini birlikte inşa eden donanımlı nesillerin varlığıyla yükselecektir. Bu mukaddes şuuru evlatlarımıza kazandırmak için fedakârca gayret gösteren tüm kıymetli öğretmenlerimize ve mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, şanlı tarihinde olduğu gibi 15 Temmuz'da da kutlu bir destan yazan milletimizin Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor; 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve demokrasimizin muhafazası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; kahraman gazilerimize sağlık, afiyet ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nden "Mesleki Eğitimde Uluslararası Hareketlilik" Raporu
Sonraki Haber LGS'de Batman'dan Çifte Türkiye Birinciliği

Yorum Yap