Manisa Büyükşehir Belediyesi, 10 Mayıs Dünya Hareket Günü kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Sağlık İçin Adım Adım Yürüyüş” etkinliğiyle vatandaşları spora teşvik etti. Turgutlu Irlamaz Parkı’nda bir araya gelen katılımcılar, doğa yürüyüşü ve zumba etkinliğiyle enerji dolu bir gün geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik, bu yıl “Hareket eden bir şehir, nefes alan bir şehirdir” sloganıyla gerçekleştirildi. Programa; Sosyal Projeler ile Gençlik ve Spor Şube Müdürü Müjde Günderen, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın, Koordinatör Derya Hüner, Turgutlu Koordinatörü Tekin Çakmak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kalp Ritim, Sağlık İse Hareket İster”

Etkinliğin açılışında konuşan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Alkım Alkan, düzenli fiziksel aktivitenin yaşam kalitesi üzerindeki hayati önemine değindi. Hareketin sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu vurgulayan Dr. Alkan, şunları söyledi: “Kalp ritim, sağlık ise hareket ister. Bu tür toplu etkinlikler, kalp ve damar sağlığını koruma bilinci oluşturmak adına kritik bir rol oynuyor. Toplum sağlığına öncelik veren vizyonu ve destekleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkürlerimi sunuyorum.”

Uzman bilgilendirmesinin ardından katılımcılar, Irlamaz Parkı’nın doğal atmosferinde yürüyüş parkurunu tamamladı.

Zumba ile Eğlence ve Spor Bir Arada

Yürüyüşün ardından program, antrenörler Hasan Kılınçer ve Gizem Çokberkit eşliğinde gerçekleştirilen zumba etkinliğiyle devam etti. Müzik eşliğinde tempo tutan vatandaşlar, hem eğlendi hem de spor yaparak fiziksel aktivitenin tadını çıkardı. Sağlıklı yaşam bilincinin ön plana çıktığı etkinlik, renkli görüntülerle sona erdi.

Haber: Mustafa Kemal DEMİR

Önceki Haber Manisa'da Öğrenciler Bahar Şenliği ile Geleceğe Çiçek Açtı
Sonraki Haber Büyükşehir'den Üreticiye Dev Destek

Yorum Yap