İzulaş'ta 772 Çalışanı Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZULAŞ AŞ'de görev yapan 772 çalışanı kapsayan iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, emeğin karşılığını vermek için çaba gösterdiklerini belirterek, "Çalışma şartlarının daha da iyileşmesi için önümüzdeki süreçte de birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Sözleşmeyle ilk altı ay için ücretlere yüzde 16,3 zam yapılırken, sonraki dönemlerde TÜFE artı yüzde 1 refah payı uygulanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZULAŞ AŞ bünyesinde görev yapan 772 çalışanı kapsayan iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Nevzat Yıldırım tarafından imzalandı.
Toplu ulaşım hizmetinde görev yapan şoförler, atölye personeli ile BİSİM ve Teleferik işletmelerinde çalışan personeli kapsayan sözleşme; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şubesi arasında yürütülen görüşmeler sonucunda uzlaşmayla hayata geçirildi.
“Her toplu iş sözleşmesi yeni bir başlangıç”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, imza töreninde yaptığı konuşmada toplu iş sözleşmelerini çalışanların haklarının geliştirilmesi açısından önemli gördüklerini belirterek, “Çok önem verdiğimiz şirketlerimizden biri olan İZULAŞ’ta çalışan bütün arkadaşlarımızı kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladık. Her toplu iş sözleşmesi bizim için bir mutluluk. Sendikamız talepleri doğrultusunda yoğun bir emek ortaya koydu. Biz de mevcut imkânlarımızı en verimli şekilde değerlendirerek çalışanlarımız için en iyi koşulları sağlamaya gayret ettik” dedi.
“Çalışanların haklarını savunan herkes değerlidir”
Toplu iş sözleşmelerinin bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sonraki süreçte de çalışma şartlarının iyileşmesi için el ele kol kola, beraberce çalışmaya devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Nevzat Başkanımız çok emek verdi. Çok teşekkür ediyorum. Burada çalışanların haklarını savunan herkes değerlidir. O anlamda olumlu bir noktaya gitmiş olmaktan mutluyum. Diğer toplu iş sözleşmelerimizi de aynı anlayışla sürdüreceğiz. Tekrar hayırlı olsun. Sağlıkla, huzurla, her birisi için iyi bir çalışma dönemi diliyorum. Emeğin karşılığını ödemek için çaba gösteriyoruz” dedi.
Yıldırım: Emekçilere hayırlı olsun
Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Nevzat Yıldırım ise sözleşmenin çalışanlara, sendikaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hayırlı olmasını dileyerek, “Zorlu bir dönemde, çalışanları memnun edecek bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasına katkı sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sözleşmenin tüm emekçi arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
İZULAŞ çalışanlarının kazanımları
Sözleşme kapsamında çalışanların ücretlerine ilk altı aylık dönem için yüzde 16,3 oranında zam yapıldı. Devam eden her altı aylık dönemde ise ücretler, TÜFE artışına ek olarak yüzde 1 refah payıyla artırılacak. Toplu ulaşım hizmetinin niteliği dikkate alınarak şoförlere 6 yevmiye tutarında hat primi verilmesi kararlaştırıldı. Atölye personeli, görevleri gereği riskli alanlarda çalışan diğer personel ile BİSİM ve Teleferik işletmelerindeki çalışan personel için de iş riski primi uygulaması sözleşmeye eklendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 17-07-202619:00 İzulaş'ta 772 Çalışanı Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
- 17-07-202611:26 Başkan Tugay'dan Seferihisar'a Hizmet Ve Yatırım Vurgusu
- 17-07-202611:26 'belediyemizin Kaybettiği Kira Davası Yok'
- 16-07-202613:11 Karşıyaka İçin Deprem Ve Sıvılaşma Risk Haritaları Hazırlanıyor
- 16-07-202613:11 Büyükşehir'den İşitme Cihazı Desteği
- 08-07-202611:29 İzmir'de Ticari Araçlara Klima Denetimi
- 08-07-202611:29 Başkan Tugay: Göz Boyayan Değil, Sorun Çözen İşler Yapıyoruz
- 07-07-202611:25 İklim Direnci İçin Kopenhag Buluşması
- 07-07-202611:25 Büyükşehir'den Küçük Menderes'te Asfalt Hamlesi
- 06-07-202613:01 Gediz'de Sivrisineğe Savaş, Doğaya Kalkan

