Batman genelinde yürütülen kamu hizmetleri ile köylerde devam eden altyapı çalışmalarının ele alındığı Haziran Ayı Kaymakamlar Toplantısı ve 2026 Yılı KÖYDES Tahsisat Komisyon Toplantısı, Valimiz Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda; il merkezi ve ilçelerde sürdürülen kamu hizmetleri ile köylerde devam eden yol, içme suyu ve altyapı yatırımları kapsamlı şekilde değerlendirildi. Başta KÖYDES projeleri olmak üzere eğitim, sağlık, tarım, kültür ve turizm ile gençlik ve spor alanlarında yürütülen çalışmalar ele alınarak mevcut durum ve planlanan yatırımlar gözden geçirildi.

Toplantıda ayrıca Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz tarafından ilçe gelişim planına ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumda, Beşiri ilçesinde planlanan, devam eden ve tamamlanan projeler hakkında bilgi verildi.

KÖYDES Tahsisat Komisyon Toplantısı
KÖYDES Tahsisat Komisyon Toplantısı'nda ise İçişleri Bakanlığı tarafından ilimiz merkez ve beş ilçede yürütülecek 78 yol projesi, 10 içme suyu projesi ve 2 atık su projesi olmak üzere toplam 90 proje için tahsis edilen 126 milyon 202 bin 893 TL ödenek kapsamında yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda ilgili yöneticilere talimat veren Valimiz, projelerin ihale süreçlerinin zamanında tamamlanması ve uygulama aşamalarının titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.
Toplantıya; Vali Yardımcıları Gökhan Dolaş, Mustafa Caner Culukar, Ekrem Güngör ve Cengizhan Ankara'nın yanı sıra Kozluk Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, Sason Kaymakamı Furkan Başar, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Gercüş Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun ve Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak ile ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

 

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Valimize Ziyaret Etti
Sonraki Haber Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Atilla Güler’den Valimize Ziyaret

Yorum Yap