Kılıçarslan Kasrı Sosyal Tesisi İlk Ayda 15 Bin Misafir Ağırladı
Aksaray Belediyesi tarafından restore edilerek sosyal tesis olarak şehre kazandırılan Kılıçarslan Kasrı Sosyal Tesisleri, hizmete girmesinin üzerinden geçen yaklaşık bir aylık sürede 15 bin misafiri ağırladı. Tarihi dokusu, panoramik Aksaray manzarası ve sosyal alanlarıyla dikkat çeken tesis, kısa sürede vatandaşların ilgi gösterdiği yeni yaşam alanlarından biri oldu.
Aksaray’da yakın zamanda hizmete açılan Kılıçarslan Kasrı ve Sosyal Tesisi, gördüğü yoğun ilgiyle kentin yeni buluşma noktalarından biri haline geldi. Açılışının ardından yaklaşık bir aylık sürede 15 bin kişinin ziyaret ettiği tesis, özellikle akşam saatlerinde ve gün batımı vaktinde yoğunluk yaşıyor.
Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilerek sosyal hizmete sunulan Kılıçarslan Kasrı Sosyal Tesisi, şehre hâkim konumuyla ziyaretçilerine Aksaray’ı farklı bir açıdan görme imkanı sunuyor. Tarihi yapının çevresinde gerçekleştirilen düzenlemelerle birlikte alan, vatandaşların yalnızca ziyaret ettiği bir mekân olmaktan çıkarılarak dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri ve şehir manzarasının keyfini çıkarabilecekleri bir sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.
Tesis içerisinde yer alan kafeterya bölümü vatandaşlara dinlenme imkanı sunarken düzenlenen oturma alanları ve fotoğraf çekim noktaları da ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle gün batımında Aksaray manzarasını izlemek isteyen vatandaşların tesise yoğun ilgi göstermesi, Kılıçarslan Kasrı’nın kısa sürede yoğun ilgi görmesine neden oldu.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Kılıçarslan Kasrı Sosyal Tesisinin şehrin sosyal hayatına yeni bir değer kattığını belirterek, tesisin sadece bir seyir noktası değil, vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı olarak tasarlandığını ifade etti. Dinçer, açıldığı günden bu yana gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ve bu tür projelerle şehrin sosyal ve turistik değerinin artırılmaya devam edileceğini belirtti.
Aksaray Belediyesi Haberleri
- 05-09-202622:37 Kılıçarslan Kasrı Sosyal Tesisi İlk Ayda 15 Bin Misafir Ağırladı
- 05-09-202600:11 Aksaray'da Kaldırım İşgallerine Yönelik Denetimler Sıkılaştı
- 03-09-202618:14 Aksaray'da Aile Şenliği Düzenlenecek
- 02-09-202619:54 Aksaray'da Terlemez Baba Camii Restorasyonunda Sona Gelindi
- 01-09-202621:22 Aksaray Eski Cezaevi Dönüşümünde Tarihi Dokular Korunuyor
- 31-08-202622:43 Aksaray'da Yeni Millet Bahçesi Hizmete Girdi
- 31-08-202622:43 Aksaray Belediyesi Elektriğini Güneşten Üretiyor
- 28-08-202620:33 Aksaray'da Atık Bitkisel Yağlar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor
- 24-08-202620:29 Aksaray'da lokanta ve restoranlara zabıta denetimi
- 20-08-202620:01 Aksaray Belediyesi 3 Megavatlık GES Projesini İnceledi

