Kırklareli'nde düzenlenen anlamlı programda, Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever öğrencilerle bir araya geldi. Programa Kırklareli Valisi Uğur Turan ile İl Millî Eğitim Müdürü Murat Altınöz de katıldı.

Yoğun ilgi gören söyleşide, uzay çalışmaları, bilimsel gelişmeler ve Türkiye'nin uzay vizyonu üzerine önemli paylaşımlar yapıldı. Geleceğin teminatı olan öğrenciler, Atasever'in deneyimlerini dinleyerek hem bilim dünyasına dair farkındalık kazandı hem de hayallerine bir adım daha yaklaştı.

Programda konuşan Vali Uğur Turan, gençlerin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, azim ve kararlılıkla her hedefe ulaşılabileceğini ifade etti. İl Millî Eğitim Müdürü Murat Altınöz ise eğitimin ve bilimin rehberliğinde yetişen nesillerin, ülkenin geleceğinde belirleyici rol oynayacağını belirtti.

İlham verici söyleşi, öğrencilerin yönelttiği soruların yanıtlanmasının ardından günün anısına çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Kırklareli'nde 'Otizmle Farklı, Doğayla Güçlü' Sergisi Yoğun İlgiyle Karşılandı
Sonraki Haber Kırklareli'den Dünya Şampiyonluğu Başarısı

Yorum Yap