Diyanet İşleri Başkanlığı ve Giresun İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen “11. Kadın Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali”, 7 Eylül Pazartesi günü saat 09:30'da Giresun'un ev sahipliğinde İl Özel İdaresi Çotanak Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 8 finalist kadın din görevlisinin birincilik için kıyasıya mücadele ettiği dev organizasyon; Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman İyişenyürek, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, kurul üyeleri, protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Hacı Miktat Camii İmamı Osman Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman İyişenyürek’in açılış konuşmaları ile devam etti. Program; Vali Mustafa Koç'un yaptığı konuşmanın ardından "Yüksek Seçici Kurul" üyelerinin tanıtımı ile sürdü.

Kur'an Bir Gönülden Başka Bir Gönle Ulaşan İlahi Bir Sestir

Programda davetlilere ve yarışmacılara hitap eden Vali Mustafa Koç, Kur’an-ı Kerim’in sadece okunan bir kitap olmadığını, insan hayatına yön veren eşsiz bir rehber olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada, gönüllerimize huzur veren, yolumuzu aydınlatan, hayatımıza anlam ve istikamet kazandıran Kur’an-ı Kerim’in güzel tilaveti etrafında buluşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Kur’an, yalnızca okunan bir kitap değildir; bir gönülden başka bir gönle ulaşan ilahi bir ses, karanlıkta yolumuzu aydınlatan bir ışık, hayatımıza yön veren eşsiz bir rehberdir.”

Gönül Hizmetleriniz Yarınlara Uzanıyor

Kadın din görevlilerinin toplumdaki ve nesillerin yetişmesindeki kritik rolüne dikkat çeken Vali Koç, yarışmaya katılan tüm din görevlilerini tebrik ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada yarışacak kıymetli hanımefendilerimiz; yalnızca güzel bir tilavet ortaya koymak için değil, Kur’an sevgisini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gibi çok daha anlamlı bir sorumluluğu yerine getiriyorlar. Sizler; camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve toplumumuzun her kesiminde yalnızca Kur’an’ın harflerini ve kelimelerini öğretmiyor; çocuklarımızın ve gençlerimizin gönüllerine güzel ahlakı, merhameti, iyiliği ve sevgiyi de taşıyorsunuz. Bu yönüyle yaptığınız hizmet, bugünle sınırlı olmayan, yarınlara uzanan kıymetli bir gönül hizmetidir.”

Vali Koç, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığına, İl Müftülüğüne, jüri üyelerine ve görevlilere teşekkür ederek konuşmasını başarı ve temenni dilekleriyle sonlandırdı.

Önceki Haber 27. Uluslararası Kuş Dili Festivali Düzenlendi
Sonraki Haber Giresun'da Üniversiteler İçin Güvenlik Toplantısı

Yorum Yap