Mehmet Hilmi Güler: Doğa ile İç İçe Olmak Lüks Olacak
Mehmet Hilmi Güler: “İleride doğa ile iç içe olmak lüks olacak. Kuraklık yaşanmayan tek bölge Karadeniz olacak”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye’de turizm hareketliliğinde bölgesel bir dengesizlik bulunduğuna dikkat çekerek, Karadeniz coğrafyasının giderek turizmde öne çıktığını belirtti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜRSAB iş birliğinde ‘Yerel Yönetimler’ temasıyla düzenlenen 5'inci Bursa Turizm Zirvesi’ne katılan ve bir konuşma yapan Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da turizm alanında gerçekleştirilen projelerden örnekler verdi.
Ordu’nun ve Karadeniz coğrafyasının bozulmamış bir doğaya sahip olduğunu ve turizm alanında giderek öne çıktığını belirten Güler, “İleride doğa ile iç içe olmak lüks olacak. Kuraklık yaşanmayan tek bölge Karadeniz bölgesi olacak” dedi.
Güler, şunları ifade etti:
“Turizmde büyük bir dengesizlik var. Yüzde 80’i 3 vilayette. Geri kalanı da diğer illere dağılmış vaziyette. Bunaldığımız zaman gidiyoruz, mükemmel oteller içerisindeyiz. Lüks içinde birkaç gün kalıyoruz ama çağın bunalımından doğa ile buluşma imkânı az oluyor. Mesela bunalmış bir insanı buralar dinlendiriyor mu dersiniz. Karadeniz'in doğal güzellikleri bambaşka. 300’den fazla şelale var. Yaylalar var. Doğa ile iç içe olmak ileride lüks olacak. Kuraklığı yaşamayacak tek yer Karadeniz bölgesi olacak. Ordu’nun değişik bir destinasyon olma hüviyeti var. Şu an Karadeniz ilgi çekici bulunuyor.”
Tarih turizmi denilince akla Ege ve Akdeniz geldiğini hatırlatan Güler, Ordu’nun tarih ve doğası ile keşfedilmeye açık bir şehir olduğunu vurguladı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 14-09-202617:14 Perşembe'nin İçme Suyu Altyapısı Yenilendi
- 14-09-202617:14 Büyükşehir Zabıtası'ndan Okullarda Güvenlik Mesaisi
- 13-09-202611:28 Tarihi Ayanikola Adası Turizme Kazandırılıyor
- 11-09-202614:54 İkizce'de 4 Mahallede 20,2 Kilometrelik Asfalt Çalışması
- 11-09-202614:54 OBBKT, 5. Alanya Tiyatro Festivali'nde Sahne Aldı
- 10-09-202616:37 Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden Çaybaşı'na Sıcak Asfalt
- 09-09-202618:22 Mehmet Hilmi Güler: Doğa ile İç İçe Olmak Lüks Olacak
- 09-09-202618:22 Millet Düzü Projesi'nde Dönüşüm Çalışmaları Hızla Sürüyor
- 09-09-202610:58 Ordu'da Kadın Girişimcilere E-Ticaret Eğitimi
- 08-09-202612:42 Ordu Büyükşehir Belediyesi Altyapı Müdahale Gücünü Artırdı

