Değerli Öğretmenler,
Kıymetli Veliler,
Yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklar,

Milletin iradesini tüm dünyaya ilan ettiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescillendiği anlamlı bir günü birlikte idrak ediyoruz. 23 Nisan; sadece bir tarih değil, aynı zamanda geleceği emanet ettiğimiz çocukların kıymetini en güçlü şekilde hatırladığımız müstesna bir bayramdır.

Bu yıl 23 Nisan'ı "Maarifin Kalbinde Çocuk" anlayışıyla karşılıyoruz. Çünkü eğitimin merkezinde çocuk vardır. Her çocuk; keşfedilmeyi bekleyen bir cevher, anlaşılmayı bekleyen bir dünya, geleceğe uzanan en kıymetli köprüdür. Eğitim ise bu cevheri işleme, bu dünyayı anlama ve bu köprüyü sağlam temeller üzerine kurma sanatıdır.

Medeniyetimiz, çocuğu bir emanet olarak görür. Onun kalbine dokunmayı, hayaline eşlik etmeyi, potansiyelini ortaya çıkarmayı bir sorumluluk bilir. Bu yüzden çocukları sadece bilgiyle değil; merhametle, adaletle ve sorumluluk bilinciyle yetiştirmek zorundayız.

Bir öğretmenin dokunduğu hayat, bazen bir ömrün yönünü değiştirir. Söylenen bir söz, gösterilen bir ilgi, kurulan bir bağ yıllar boyunca unutulmaz. Öğretmenlik, işte bu yüzden bir meslekten öte, bir gönül ve istikbal meselesidir.

Son zamanlarda yaşanan acı hadiseler, eğitim camiasını derinden yaralamıştır. Kaybedilen öğretmenler ve evlatlar, eğitimin sadece bilgi aktarmak değil; aynı zamanda bir vicdan ve emanet sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Bu acıları, birbirine daha sıkı kenetlenmenin vesilesi kılmak zorundayız.

Çünkü eğitim; bir milletin ruhunu diri tutan, değerlerini yaşatan ve geleceğini inşa eden en güçlü zemindir. Bugün her zamankinden daha fazla; iyiliği, hakkaniyeti ve insan olmanın erdemini çocukların kalbine nakşetmek durumundayız.

Sınıflar, sadece ders yapılan yerler değil; umudun büyüdüğü, hayatın anlam kazandığı mekânlardır. Okullara inancı artırarak, çocukların gözlerine daha güçlü bir umutla bakmalıyız. Unutmamalıyız ki şiddetin karşısındaki en güçlü duruş, nitelikli ve değer temelli eğitimdir.

Aziz milletin tarihi, birlik ve beraberlikle aşılmış nice zorlukların şahididir. Çanakkale'de sıralarından kalkıp cepheye koşan gençlerin ruhu, bugün de yol göstermektedir. Aynı inanç ve sorumlulukla çocukları geleceğe hazırlamak herkesin görevidir.

Günümüz dünyası büyük fırsatlar sunduğu kadar ciddi riskler de barındırmaktadır. Dijitalleşmenin hız kazandığı, dikkatin dağıldığı bu çağda çocukları hem çağın imkânlarıyla buluşturmalı hem de onları bu sürecin olumsuz etkilerinden korumalıyız.

Sevgili çocuklar,

Bugün sizin gününüz. Neşenizle anlam kazanan, hayallerinizle büyüyen çok özel bir bayram. Her biriniz ayrı bir umut, ayrı bir değer, ayrı bir geleceksiniz.

Unutmayın; bu ülkenin yarınları sizin azminizle yükselecek, sizin vicdanınızla güzelleşecek.

Hepimiz, sizlerin kendini değerli hissettiği, yeteneklerini keşfettiği ve güçlü yarınlara yürüdüğü bir eğitim ortamı oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Başta sevgili çocuklar olmak üzere aziz milletin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Hayatını kaybeden öğretmenlere ve evlatlara Allah'tan rahmet; yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Dileğimiz; bu acıların bir daha yaşanmaması, okulların her daim umut, güven ve kardeşliğin mekânı olmasıdır.

Çünkü güç, birlik ve beraberliktedir.

Şener DOĞAN
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü

Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gümüşhane'de Coşkuyla Kutlandı
Sonraki Haber Matematik Öğretmenleriyle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Toplantısı Yapıldı

Yorum Yap