Niğde’ye 240 Milyon Dolarlık Stratejik Yatırım
Niğde’nin sanayi, üretim ve ihracat kapasitesini güçlendirecek önemli bir yatırımın daha hayata geçirilmesi amacıyla Valilik Makamında protokol imza töreni düzenlendi.
Bor Karma Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Halavet Gıda A.Ş.’ye 154 bin 464 metrekare büyüklüğünde yatırım yeri tahsis edilmesine ilişkin protokol; Valimiz Sayın Nedim AKMEŞE, Bor OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Serkan BARAN ve İSKEFE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Bilal ALKOÇ tarafından imzalandı.
Tahsis edilen alanda İSKEFE Holding tarafından hayata geçirilecek İSKEFE Bio Campus Projesi ile et sektörünün önemli bir yan ürünü olan deri, ileri teknolojiler kullanılarak yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülecek.
Çevreci, modern ve ekolojik üretim anlayışıyla tasarlanan proje kapsamında, birbirini tamamlayan sekiz farklı üretim tesisinden oluşan bütüncül bir sanayi kampüsü kurulacak.
Kampüs bünyesindeki tesislerde gıda jelatini, kolajen proteini, farmasötik jelatin, sert ilaç kapsülü, yenilebilir sucuk kılıfı ve teknik deri ürünleri üretilecek. Organik atıklar da değerlendirilerek amino asit ve evcil hayvan maması üretiminde kullanılacak.
Projenin üretim kapasitesinin yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik yönüyle de örnek olması hedefleniyor. Kampüs bünyesinde kurulacak ileri biyolojik arıtma tesisi sayesinde üretimde kullanılan suyun geri kazanımı sağlanacak.
Organik yan ürünlerin yeniden üretim sürecine dâhil edilmesi ve kaynakların verimli kullanılmasıyla sıfır atık hedefi doğrultusunda çevre dostu bir üretim modeli uygulanacak.
Toplam 240 milyon ABD doları yatırım bedeline sahip İSKEFE Bio Campus Projesi, 60 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 600 kişiye nitelikli istihdam sağlanması ve üretilecek yüksek katma değerli ürünlerle ülkemizin ihracatına yıllık 180 milyon ABD doları katkı sunulması öngörülüyor. Yatırımın 36 ay içerisinde kademeli olarak devreye alınması planlanıyor.
İSKEFE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Bilal ALKOÇ, geliştirdikleri Ar-Ge odaklı teknolojiyle deri sektöründe yaşanan dönüşümün öncülüğünü üstlendiklerini belirtti.
Niğde’de kurulacak İSKEFE Bio Campus’ün dünyada benzeri bulunmayan bütüncül bir üretim modeliyle hayata geçirileceğini ifade eden Sayın ALKOÇ, projenin sıfır atık yaklaşımını esas alan çevreci yapısıyla da örnek bir sanayi kampüsü olacağını kaydetti.
Valimiz Sayın Nedim AKMEŞE, 240 milyon ABD doları yatırım bedeliyle hayata geçirilecek projenin, Niğde’nin güçlü sanayi altyapısına ve yatırım potansiyeline duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.
Projenin üretim, nitelikli istihdam, ihracat ve teknoloji kapasitesine önemli katkılar sunacağını vurgulayan Valimiz Sayın AKMEŞE, çevreci ve yüksek katma değerli üretim anlayışıyla örnek teşkil edecek yatırımın Niğde’nin ekonomik ve sınai gelişimine yeni bir ivme kazandıracağını ifade etti.
Valimiz Sayın AKMEŞE, İSKEFE Bio Campus Projesi’nin Niğde’ye, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek yatırımcı firmaya başarılar temenni etti.
Niğde Kaymakamlığı Haberleri
- 19-07-202623:07 Niğde’ye 240 Milyon Dolarlık Stratejik Yatırım
- 16-07-202613:04 Niğde 15 Temmuz’un 10. Yıldönümünde Milletin Zaferini Coşkuyla Kutladı
- 13-07-202617:57 Niğde'nin Değerleri İstanbul'da Binlerce Ziyaretçiyle Buluştu
- 03-07-202601:29 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Spor Okulları ile Engelsiz Spor Okullarının Açılışı Gerçekleştirildi
- 26-06-202620:54 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
- 26-06-202620:54 Valimiz Sayın Nedim AKMEŞE, Niğde POMEM 32. Dönem Mezuniyet Töreni'ne Katıldı.
- 07-06-202619:30 Küçükbaş Hayvancılığı Güçlendirecek Protokol İmzalandı
- 07-06-202619:30 Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun Niğde Ziyareti
- 30-05-202600:05 Kurban Bayramı Programlarına Vali Nedim Akmeşe Katıldı
- 27-05-202601:24 Niğde'de Kurban Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti Yapıldı

