Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bakanlık bürokratlarıyla birlikte bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Batman’a geldi.

Bakanımız ve beraberindeki heyeti Batman Havalimanı’nda; Valimiz Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, il protokolü ve siyasi partilerin il başkanları karşıladı.

Ziyaret kapsamında Valiliğimizi ziyaret eden Bakanımız, Valimiz Ekrem Canalp’ten ilimizde başta sağlık olmak üzere yürütülen kamu hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakanımız, Batman’da yapımı devam eden, tamamlanan ve planlanan sağlık yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Batman’ı ziyaret ettiklerini belirten Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen Sağlıkta Dönüşüm Programı sayesinde Türkiye’nin sağlık alanında önemli bir gelişim kaydettiğini ifade etti. Batman’da sunulan sağlık hizmetlerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Bakanımız, Batman’ın kadim toprakların modern şehri, çalışkan ve üretken insanların yaşadığı önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, sağlık alanında kenti daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Batman’a 49 Sağlık Tesisi Kazandırıldı
Batman’da bugüne kadar 49 sağlık tesisinin hizmete alındığını belirten Bakan Memişoğlu, bunlardan 11’inin ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşu olduğunu ifade etti.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önemli sağlık hizmetleri sunduğunu dile getiren Bakanımız, yapımı devam eden 500 yataklı yeni devlet hastanesinde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, hastanenin 2027 yılının ikinci yarısında tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Yeni Hastaneler ve Uzmanlık Eğitimi Planlanıyor
Batman’ın sağlık altyapısını daha da güçlendirecek yatırımların sürdüğünü belirten Bakan Memişoğlu, yeni hastanede eğitim kliniklerinin de oluşturulacağını ve 2027 yılından itibaren uzmanlık öğrencilerinin burada eğitim almaya başlayacağını söyledi.

Yapımı devam eden 100 yataklı Beşiri Devlet Hastanesi inşaatında önemli ilerleme kaydedildiğini ifade eden Bakan Memişoğlu, hastanenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

Eski İluh Devlet Hastanesi alanında yapılması planlanan 100 yataklı yeni hastane için hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Bakanımız, proje çalışmalarının devam ettiğini ve 2027 yılı içerisinde temelinin atılmasının planlandığını söyledi.

"Önceliğimiz İnsanlarımızın Sağlıklı Kalması"
Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çeken Bakanımız, geçen yıl uygulanan "Kilonu Ölç, Sağlıklı Yaşa" kampanyasının ardından bu yıl da "Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Kal" kampanyasının sürdürüldüğünü belirtti.

Kampanya kapsamında bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon vatandaşa ulaşıldığını ifade eden Bakanımız, risk grubunda bulunan yaklaşık 228 bin kişinin fizyoterapistler eşliğinde değerlendirilerek Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirildiğini söyledi.

Batman’da 6 Sağlıklı Hayat Merkezi Hizmet Veriyor
Batman’da hizmet veren 6 Sağlıklı Hayat Merkezi aracılığıyla vatandaşlara diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişim uzmanı desteğinin yanı sıra bağımlılıkla mücadele ve kanser taramaları başta olmak üzere birçok alanda ücretsiz koruyucu sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Bakanımız, tüm vatandaşları bu merkezlerden yararlanmaya davet etti.

Konuşmasında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapan Bakanımız, "Biz Sağlık Bakanlığı'yız, hastalık bakanlığı değiliz." ifadelerini kullanarak amaçlarının vatandaşların hastalanmadan önce sağlıklarını korumalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

"Türkiye Sağlıkta Dünyaya Örnek Bir Konumda"
Türkiye’nin güçlü sağlık altyapısıyla yalnızca kendi vatandaşlarına değil, yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti sunduğunu belirten Bakanımız, sağlık alanındaki yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti.

Bakanımız, Yüksek Teknolojiyle Solunum Cihazı Üreten Fabrikayı Ziyaret Etti
Valilik ziyaretinin ardından Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Valimiz Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve bakanlık bürokratlarıyla birlikte Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Biosys firmasını ziyaret etti.

Yüzde 100 yerli imkânlarla yüksek teknoloji tıbbi cihaz üretimi gerçekleştiren ve solunum cihazlarını 41 ülkeye ihraç eden fabrikanın üretim ve Ar-Ge çalışmalarını yerinde inceleyen Bakanımız, Biosys Genel Müdürü Doç. Dr. Gökhan Celbek’ten yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ülkemizin sağlık teknolojilerindeki yerli ve millî üretim gücüne önemli katkılar sunan Biosys ekibini tebrik eden  Bakanımız, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Video Konferans Sistemi Üzerinden Spor Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Sonraki Haber Batman Sağlık Yöneticileri Toplantısı Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Başkanlığında Gerçekleştirildi 

Yorum Yap