Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde okullara yönelik gerçekleştirilen menfur saldırılara benzer olayların ilde de yaşanacağı yönünde, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşları korku ve paniğe sevk etmeyi amaçlayan asılsız paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Bu kapsamda; Türk Ceza Kanunu’nun “Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit” suçu kapsamında 1 şüpheli şahıs, “Suçu ve Suçluyu Övme” suçu kapsamında da 1 şüpheli şahıs olmak üzere toplam 2 şüpheli şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilerek yakalanmış ve gözaltına alınmıştır.

Şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

İl genelinde tüm okullarda gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup, vatandaşların yalnızca resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmeleri; doğruluğu teyit edilmemiş paylaşımlara kesinlikle itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber: Mustafa Kemal DEMİR

Önceki Haber Denizli'de Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Yapıldı
Sonraki Haber 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Yorum Yap