Valilik himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Sporla Hayata Renk Kat Çünkü Hayat Yaşamaya Değer" projesinin 2025-2026 eğitim öğretim yılı ödül töreni, geniş katılımla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fahri Onay'ın teşrifleriyle düzenlenen programa; İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Şube Müdürleri Remzi Dinler ve Orhan Avcı'nın yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını, öğrencileri bedenen, zihnen ve ruhen hayata hazırlayan bütüncül bir süreç olduğunu vurguladı. Sporun ise disiplin, azim, özgüven, sorumluluk, takım ruhu ve centilmenlik gibi değerleri öğrencilerin hayatına kazandıran en güçlü eğitim alanlarından biri olduğunu ifade etti.

Konuşmasında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ortaya koyduğu bütüncül eğitim anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen proje ile öğrencilerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarının, yeteneklerini keşfetmelerinin, sosyal becerilerini geliştirmelerinin ve sporu yaşamlarının ayrılmaz bir parçası hâline getirmelerinin hedeflendiğini belirten Özel, projenin her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaştığını dile getirdi.

2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca proje kapsamında il genelinde farklı branşlarda toplam 44 spor turnuvası düzenlenirken, 6 bin 200 öğrenci bu organizasyonlarda aktif olarak yer aldı. Öğrencilerin yıl boyunca ortaya koyduğu gayret ve heyecanın, projenin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini gösterdiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, sporun gerçek kazananlarının yalnızca dereceye giren öğrenciler değil; sahaya çıkan, mücadele eden, paylaşmayı ve birlikte başarmayı öğrenen tüm öğrenciler olduğunu vurguladı.

Programın ödül töreni bölümünde; akıl ve zekâ oyunları, geleneksel çocuk oyunları, satranç, atletizm, yüzme, masa tenisi, 3x3 basketbol, halı saha futbolu, halat çekme ve mendil kapmaca gibi birçok branşta derece elde eden öğrenciler ile okullar ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Yıl boyunca gösterdikleri üstün performans sonucunda 100 öğrenci madalya, 45 okul ise kupa ile ödüllendirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel konuşmasının sonunda, projeye verdikleri destek dolayısıyla başta Valilik olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, okul yöneticilerine, öğretmenlere, velilere ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek, elde edilen başarıların öğrenciler için yeni hedeflerin başlangıcı olmasını temenni etti.

Ödül takdimlerinin ardından dereceye giren öğrenciler, okul yöneticileri ve protokol üyelerinin katılımıyla toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Program, öğrencilerin başarılarının kutlanması ve gelecekte daha büyük başarılara ulaşmaları temennisiyle sona erdi.

Önceki Haber 19 Mayıs Coşkusu Bingöl Şehir Stadyumu'nda Kutlandı
Sonraki Haber İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'in Eğitim Yılı Sonu Mesajı

Yorum Yap