Temel Eğitim Genel Müdürümüz Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı Diyarbakır'da Bir Dizi Programa Katıldı
48
Güncelleme : 30.09.2026 18:57
Yayın : 30.09.2026 16:18

Temel Eğitim Genel Müdürümüz Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı, çeşitli program ve ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Salih Sadoğlu ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) yetkililerinin eşlik ettiği program kapsamında, çocukların gelişimini ve aile katılımını destekleyen etkinliklere katıldı; eğitim kurumları ile İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) iş birliğiyle düzenlenen "Okul Öncesi Maarifin Kalbinde Oyun, Aile ve Çocuk Günü", 30 Eylül 2026'da Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. "Maarifin Kalbinde Oyun" teması doğrultusunda düzenlenen etkinlikte 22 atölye kuruldu. Çocuklar ve aileleri; deney, robotik, ebru, dokuma, kukla tasarımı ve kutu oyunları gibi etkinliklerde birlikte çalışmalara katıldı. Programda oyunun çocukların fiziksel, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimindeki rolüne, aile katılımına ve okul-aile iş birliğine dikkat çekildi.

Etkinliğin ardından Genel Müdürümüz Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Salih Sadoğlu ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) yetkilileriyle birlikte Kayapınar Şirinler Anaokulu'nu ziyaret etti. Okul bahçesinde gerçekleştirilen oyun etkinliklerine katılarak öğrencilerle bir araya gelen heyet, açık hava sınıfında yürütülen çalışmaları da inceledi. Çocukların açık havada oynayarak, gözlem yaparak ve uygulamalı etkinliklere katılarak öğrenmelerini destekleyen eğitim ortamları hakkında okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Genel Müdürümüz, anaokulu ziyaretinin ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzü ziyaret ederek İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Salih Sadoğlu ile görüştü. Görüşmede ilimizde yürütülen eğitim çalışmaları ve güncel faaliyetler ele alındı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzde ayrıca, Genel Müdürümüz Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı başkanlığında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Diyarbakır İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sn. Ozan Özkaya, İl Millî Eğitim Şube Müdürümüz Sn. Ebubekir Ekin ve izleme-değerlendirme sürecinde görevli öğretmenlerimiz katıldı. Görüşmede modelin ilimizdeki uygulama süreci, sahadaki çalışmalar ve izleme-değerlendirme faaliyetleri ele alınarak değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı
Sonraki Haber Diyarbakır'da Uçurtmalar Vurulmasın Etkinliği Düzenlendi

Yorum Yap