Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ülkemiz sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olan TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürü Mustafa Karakoyun tarafından Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a; Bölge Müdürlüğünün faaliyetleri, üretim çalışmaları, devam eden projeler, istihdam yapısı ve yerli ve millî üretime yönelik çalışmalar hakkında kapsamlı brifing verildi.

Brifingin ardından Lokomotif Fabrikasını ziyaret eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, üretim alanlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Fabrikada görev yapan çalışanlarla bir araya gelen Vali Dr. Erdinç Yılmaz, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaret kapsamında, Türkiye’nin ilk yerli ve millî elektrikli anahat lokomotifi olan Eskişehir 5000 (E5000)’in Avrupa’da Karşılıklı İşletilebilirlik (TSI) Belgesi, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a takdim edildi. Eskişehir 5000 ile test sürüşü gerçekleştiren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, sürüşün ardından yaptığı değerlendirmede TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünün ülkemizin gurur duyduğu önemli kuruluşlardan biri olduğunu ifade etti.

TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünün 1894 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar birçok önemli başarıya imza attığını belirten Vali Dr. Erdinç Yılmaz, son olarak Eskişehir 5000’in üretiminin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir 5000’in tüm unsurlarının TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünde görev yapan mühendisler tarafından geliştirildiğini belirten Vali Dr. Erdinç Yılmaz, projede emeği bulunan bölge müdüründen mühendisine, teknisyeninden emekçisine kadar tüm çalışanlara teşekkür etti.

Eskişehir 5000’in Avrupa’daki sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayarak tüm testlerden geçtiğini ve Avrupa ülkelerinde kabul edilen standartlara uygun olduğunu ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, TÜRASAŞ çalışanlarının daha ileri ve nitelikli üretimler gerçekleştirmek için büyük bir gayretle çalıştığını kaydetti. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye’nin demiryolu sektöründe yerli ve millî üretim kapasitesini her geçen gün daha da geliştirerek dünya çapında önemli bir konuma ulaşacağına inandığını belirtti.

Programın son bölümünde TÜRASAŞ Devrim Arabaları Müzesini ziyaret eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Türk otomotiv sanayisinin simge eserlerinden ve Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’i inceledi. Müze hakkında bilgi alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Devrim otomobili önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Nu.D-36 Eğitim Uçağı Replikası Müzede Sergilenmeye Başladı
Sonraki Haber Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Göç İdaresi Müdürü'nü Kabul Etti

Yorum Yap