Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Kadirli Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) ziyaret ederek merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Vali Serdengeçti'ye Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu da eşlik etti. Merkezde görev yapan yetkililerden yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi alan Vali Serdengeçti, kursiyerlerle de bir araya geldi.
Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Serdengeçti, eğitim ve meslek edindirme kurslarının bireylerin kişisel gelişimine ve istihdamına sağladığı katkının önemine dikkat çekti. Kursiyerlerin taleplerini ve görüşlerini dinleyen Vali Serdengeçti, çalışmalarında başarılar dileyerek emek veren tüm personele teşekkür etti.
Vali Serdengeçti ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Aile Destek Merkezimizde yürütülen eğitim ve sosyal destek faaliyetlerini yerinde inceleyerek kursiyerlerimizle bir araya geldik. Merkezimizde; aşçılık, dikiş, el sanatları, kilim dokuma ve spor başta olmak üzere farklı alanlarda meslek edindirme eğitimleri verilirken, bugüne kadar 500 kursiyerimiz bu imkânlardan faydalanmış, 150'sine ise teşvik desteği sağlanmıştır. Üreten, kendine güvenen ve ekonomik hayata aktif katılım sağlayan bireylerin sayısını artıran bu merkezlerimizi, sosyal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olarak görmeye devam edeceğiz."dedi.
Haber: Walaa Hamza