15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şehit ve Gazi Aileleri ile Yemek Programı, Valimiz Sayın Mustafa Koç ve kıymetli eşi Neslihan Gül Koç Hanımefendi'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özel İdare Restoranı'nda düzenlenen programa; Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, şehitlerimiz rahmet ve minnetle anılırken, kahraman gazilerimize duyulan şükran ve vefa bir kez daha ifade edildi.

Programda konuşan Valimiz Sayın Mustafa Koç, 15 Temmuz 2016 gecesinin yalnızca bir darbe girişimi değil, aynı zamanda milletimizin iradesine, devletimizin varlığına ve ortak geleceğine yöneltilen büyük bir saldırı olduğunu belirterek, aziz milletimizin o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inerek demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıktığını vurguladı. 

Valimiz Koç, "İrade Bizim, Zafer Bizim" sözünün milletimizin tarih boyunca sergilediği birlik, beraberlik ve bağımsızlık iradesinin güçlü bir ifadesi olduğunu belirterek, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Millî Mücadele'den 15 Temmuz'a kadar aynı ruhun yaşatıldığını ifade etti. 

Konuşmasında şehit aileleri ve gazilere de seslenen Valimiz Koç, devletin her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizin emanetlerinin milletimizin en kıymetli değerleri olduğunu, gazilerimizin ise fedakârlıklarıyla gelecek nesillere örnek olmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Valimiz Sayın Mustafa Koç, konuşmasının sonunda Giresun'un da 15 Temmuz gecesi millî iradeye sahip çıkan illerden biri olduğunu belirterek, başta Giresunlu 15 Temmuz şehitleri İsmail Kefal, Emrah Sağaz, Muharrem Kerem Yıldız ve Cengiz Hasbal olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle yâd etti; kahraman gazilere sağlık ve esenlik temennisinde bulundu. 

Program, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay'ın yaptığı dua ile sona erdi.
 
Önceki Haber Giresun'da 15 Temmuz Hafıza Durağı Açıldı
Sonraki Haber Valimiz Sayın Mustafa Koç: "15 Temmuz, Milletimizin İradesine Sahip Çıktığı Tarihi Bir Direniştir"

Yorum Yap