Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Şişli'de bir otelde gerçekleştirilen Kadınlar İçin Enerji Okulu 2. Dönem Sertifika Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı. Programda, Reges Elektrik işbirliğiyle enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçlayan projenin ikinci dönem mezunları sertifikalarını aldı.
Törende yaptığı konuşmada, programın ikinci dönem mezunlarını vermesinin kalıcı bir yapıya dönüştüğünün göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, bu başarının arkasında İstanbul Kültür Üniversitesinin akademik birikimi, Reges Elektrik'in sektör tecrübesi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) katkılarıyla kurulan güçlü bir işbirliği bulunduğunu ifade etti. Mezuniyeti bir bitiş değil başlangıç olarak gördüğünü belirten Göktaş, bu okulun enerjinin geleceğini kadınlarla birlikte kuracaklarının sözü olduğunu kaydetti.
Küresel Dönüşüm ve Kadın İstihdamı
Dünya ekonomisinin dijitalleşme, yapay zeka ve yeşil dönüşüm gibi hızlı bir değişim sürecinden geçtiğini hatırlatan Göktaş, yeni dönemin farklı beceriler gerektirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kadınların ekonomideki gücünü artırdıklarını belirten Göktaş, bakanlık olarak kadınların enerji, teknoloji ve sanayi gibi alanlarda aktif rol üstlenmesi için çalıştıklarını dile getirdi.
Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın çalışmaların ana çerçevesini oluşturduğunu aktaran Göktaş, kadın girişimciliğini destekleyen "Yükselen Kadınlar: Kendi İşim, Benim İzim" programı, kadın kooperatifleri, Türkiye'nin Mühendis Kızları projesi ve dijital beceri programları gibi birçok projeyle kadınların desteklendiğini belirtti.
Enerji Sektöründe Kadın Temsili Artıyor
Enerji sektöründe kadın temsilinin henüz istenen düzeyde bulunmadığını ifade eden Göktaş, Kadınlar İçin Enerji Okulu'nun bu tabloyu değiştirmek için hayata geçirilen somut bir adım olduğunu vurguladı. İlk dönemin ardından ikinci dönemde eğitim yelpazesinin genişletildiğini, çevrim içi eğitimler ve mentorluk çalışmalarıyla katılımcıların desteklendiğini bildiren Göktaş, programı başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik ederek projeye katkı sağlayan kurumlara teşekkür etti.