Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Sancaktepe'de gerçekleştirilen tören, yürüyüş, sergi ve çeşitli kutlama programlarıyla büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
Kutlama etkinlikleri, 28 Ekim Çarşamba günü Sancaktepe Kaymakamlığı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Törene Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Gürsel Şahin, Belediye Başkanı Alper Yeğin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Haydar Memiş, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.
Aynı gün Atatürk Anıtı'nda Tebrikât Kabulü Töreni gerçekleştirildi. Kaymakam Naif Yavuz, ilçe protokolü, muhtarlar, gaziler, vatandaşlar ve çocukların Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul ederek katılımcılarla bayramlaştı.
Cumhuriyet Yürüyüşü Sokaklara Taştı
Kutlamalar, 29 Ekim Perşembe günü Meydan Park Sancaktepe Metro önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam etti. Kaymakam Naif Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Gürsel Şahin, Belediye Başkanı Alper Yeğin, ilçe protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte, ellerinde Türk bayraklarıyla kortejde yer alan katılımcılar Cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıdı.
Dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, Ahmet Keleşoğlu İlkokulu Bando Takımı çaldığı marşlarla renk kattı. Her yaştan vatandaşın katıldığı yürüyüş Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde sona erdi.
Cumhuriyet Temalı Resim Sergisi Açıldı
Etkinlikler kapsamında hazırlanan “Cumhuriyetimizin 103. Yılı Resim Sergisi”, Kaymakam Naif Yavuz ve öğrenciler tarafından açıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen Kaymakam Yavuz, öğrencilerin Cumhuriyet temasıyla hazırladığı eserleri inceleyerek öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde Kutlama Programı
Kutlamalar, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen salon programıyla sürdü. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Programda bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Cumhuriyet'in Türk milletinin bağımsızlık iradesinin ve Millî Mücadele'nin en büyük kazanımlarından biri olduğunu vurgulayarak 103. yıl dönümünün gurur ve heyecanını paylaştı.
Program, sinevizyon gösterimi, öğrencilerin seslendirdiği şiirler, müzik dinletisi, oratoryo ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Etkinliklerin sonunda Kaymakam Naif Yavuz, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.