15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. Yılında Anma Programları Gerçekleştirildi
Valimiz Sayın Rahmi Doğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılında düzenlenen programlar kapsamında ilk olarak, şehidimizin ailesi ile birlikte, 15 Temmuz gecesi Arnavutköy Topkule Kışlası önünde şehit edilen Özel Harekat Polisi Serdar Gökbayrak'ın kabri başında düzenlenen anma programına katılarak tüm kahraman şehitlerimiz için dua etti.
Daha sonra Valimiz Sayın Rahmi Doğan ve Eşi Gülden Gülüzar Doğan Hanımefendi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya geldi.
Programda konuşan Vali Doğan, 15 Temmuz gecesinde milletimizin iradesine, devletimizin bekasına ve demokrasimize sahip çıktığını belirterek, bu tarihi direnişin devlet-millet bütünleşmesinin en güçlü tezahürlerinden biri olarak hafızalara kazındığını ifade etti. Şehit ailelerinin milletimizin en kıymetli emanetleri, gazilerimizin ise fedakarlığın ve vatan sevgisinin yaşayan nişaneleri olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, devletimizin bugün de yarın da şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
Akşam saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma programı; Valimiz Sayın Rahmi Doğan, il protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla başladı. Mehteran gösterisiyle başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan dua ile devam etti. Programın açılış bölümünde gerçekleştirilen konuşmalarda, 15 Temmuz'da milletimizin ortaya koyduğu kahramanlık, birlik ve beraberlik ruhuna vurgu yapıldı.
Programda konuşan Vali Doğan, 15 Temmuz'un 10. yılında milli iradenin, birlik ve beraberliğin öneminin bir kez daha idrak edildiğini belirterek, milletimizin o gece gösterdiği kararlılığın Türkiye'nin geleceğine yön veren tarihi bir duruş olduğunu ifade etti. 15 Temmuz'un yalnızca bir darbe girişiminin engellenmesi değil, aynı zamanda milletimizin iradesine, demokrasisine, bayrağına ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihi bir zafer olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, birlik ve beraberlik ruhunun korunmasının önemine dikkat çekti. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan Vali Doğan, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diledi.
Program kapsamında Valimiz Sayın Rahmi Doğan, Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Ramazan Sedat Baş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile birlikte Demokrasi Meydanı’nda ziyarete açılan 10. Yıl Anma Çadırı Sergisi'ni gezerek hatıra defterini imzaladı, duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ardından meydanda kurulan Büyükşehir Belediyesi ile Adapazarı ve Serdivan Belediyesi çadırlarını da ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldi, sohbet etti.
Gece boyunca devam eden anma programında tasavvuf musikisi dinletisi, şiir dinletisi, söyleşi programı ile kahramanlık ezgilerinden oluşan dinletiler gerçekleştirildi. Program kapsamında 15 Temmuz'u anlatan kısa film gösterimi de yapıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programları, saat 00.13'te tüm camilerimizden okunan selalar ve aziz şehitlerimiz için yapılan dualarla sona erdi.
Sakarya Valiliği Haberleri
- 16-07-202621:16 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. Yılında Anma Programları Gerçekleştirildi
- 13-07-202618:43 Vali Doğan, Aşure İkram Programına Katıldı
- 13-07-202618:43 Vali Doğan Akyazı'da Bir Dizi Programa Katıldı
- 07-07-202619:32 Vali Doğan Kan Bağışı Kampanyasının Başlangıcını Yaptı
- 07-07-202612:04 Sakarya Ticaret Borsası Yeni Hizmet Binası Açıldı
- 07-07-202612:04 Sakarya Kültür Yolu Festivali'nin Açılışı Gerçekleştirildi
- 29-06-202601:48 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Üç Günlük Programının Ardından İlimizden Ayrıldı
- 26-06-202621:40 Vali Doğan, 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Sonu Karne Dağıtım Törenine Katıldı
- 24-06-202617:23 Vali Doğan'dan SESOB'a İade-İ Ziyaret
- 23-06-202619:10 Adapazarı’nın Kurtuluşunun Yıl Dönümü Dolayısıyla "Kurtuluş Yürüyüşü" Düzenlendi

