Valimiz Sayın Rahmi Doğan, Akyazı ilçesinde gerçekleştirdiği programlar kapsamında ilk olarak TÜGVA tarafından Akyazı Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen yaz okulunu ziyaret etti. Sosyal medyada paylaştıkları videoda, "Sayın Valimiz Rahmi Doğan, TÜGVA Akyazı Yaz Okulumuza gelirseniz hocalarımız bize dondurma ısmarlayacak." sözleriyle Sayın Valimizi okullarına davet eden öğrencilerin çağrısını karşılıksız bırakmayan Vali Doğan, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet ederek yaz okulunda gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi alan Sayın Valimiz, çocuklarımızın gelişimine katkı sunan bu tür programların önemine vurgu yaparak emeği geçen öğretmen ve görevlilere teşekkür etti.
 
Ardından ilimiz Milletvekilleri ile il ve ilçe protokolünün katılımıyla Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılış törenine katılan Vali Doğan, törende yaptığı konuşmada güçlü toplumun temelinin sağlıklı bireylerden geçtiğini belirtti. Koruyucu sağlık hizmetleri sunacak Sağlıklı Hayat Merkezinin vatandaşların yaşam kalitesine katkı sağlayacağını, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun ise acil durumlarda daha hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunulmasına önemli katkı sağlayacağını ifade eden Sayın Valimiz, sağlık yatırımlarının Akyazı'ya ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Vali Doğan daha sonra, ilimiz Milletvekilleri ile il ve ilçe protokolüyle birlikte, daha önce imzalanan protokol kapsamında S.S. 107 No'lu Dokurcun Kamyoncular ve Tırcılar Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi tarafından yapımı üstlenilerek İl Sağlık Müdürlüğüne devredilen Akyazı Dokurcun Aile Sağlığı Merkezinin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada sağlıklı bireylerin güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü devletin temeli olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, aile sağlığı merkezlerinin koruyucu sağlık hizmetlerinden anne ve çocuk sağlığına kadar vatandaşlara önemli hizmetler sunduğunu ifade etti. Merkezin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen Kooperatife, Sağlık Bakanlığına, hayırseverlere ve katkı sunan herkese teşekkür ederek merkezin hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Programlarının son bölümünde ilimiz Milletvekilleri ve ilçe protokolü ile birlikte Akyazı ilçesi Dokurcun Çengeller Mahallesi Camii'nde Valiliğimiz tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Doğan, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Tarihi ve kültürel mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çeken Sayın Valimiz, yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip, kök ve bitki boyalarıyla yapılmış duvar işlemeleriyle öne çıkan tarihi camide yürütülen restorasyon çalışmalarının, yapının özgün mimarisini koruyacak şekilde titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
 

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Vali Doğan, Aşure İkram Programına Katıldı
Sonraki Haber 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. Yılında Anma Programları Gerçekleştirildi

Yorum Yap