19 Mayıs Coşkusu Atatürk Kültür Merkezi'nde Kutlandı

Millî Mücadele'nin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919'un 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program, İstanbul'da gençlerin coşkusu ve katılımcıların yoğun ilgisiyle kutlandı.
Programa İstanbul Valisi Davut Gül'ün yanı sıra 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, kaymakamlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, askerî, adli ve idari yargı mensupları, bölge ve il müdürleri, il ve ilçe protokolü, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı okundu.
Programda, 19 Mayıs'ın taşıdığı tarihî anlam; gençlik, spor, kültür, sanat ve millî hafıza ekseninde hazırlanan gösterilerle sahneye taşındı. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğünce hazırlanan barkovizyon gösteriminin ardından gençlik merkezleri tarafından hazırlanan "Kahramanlık Destanından Türkiye Yüzyılı'na" adlı gösteri izleyicilerle buluştu.
Millî Mücadele ruhunu, bağımsızlık idealini ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu gençlerin enerjisiyle bir araya getiren programda; oratoryo, halk oyunları, bayrak gösterileri ve çeşitli spor dallarından kesitler sahnelendi. Atatürk Kültür Merkezi'nin kırmızı-beyaz atmosferi, 19 Mayıs coşkusuna ayrı bir anlam kattı.
Program kapsamında il genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin 19 Mayıs ruhunu sanatın farklı alanlarında yorumladığı eserler, gençlerin tarih bilinci, estetik duyarlılığı ve ifade gücünü ortaya koydu.
İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, programda öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelerek gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflediği yetkin ve erdemli insan idealinin gençlerle hayat bulduğunu belirten Yentür, 19 Mayıs'ın gençlere sorumluluk, ideal ve gelecek şuuru kazandıran güçlü bir emanet olduğunu ifade etti.
Yentür, İstanbul'un eğitim ailesi olarak gençlerin ilimle, irfanla, sanatla, sporla ve yüksek bir ahlak bilinciyle yetişmesi için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Gençlerin, köklerinden güç alarak çağa yön veren bir ufukla yetişmesinin Türkiye Yüzyılı'nın en kıymetli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen resmî kutlama programı, 19 Mayıs'ın tarihî anlamını gençlerin heyecanı, öğretmenlerin rehberliği ve İstanbul'un güçlü eğitim iklimiyle buluşturdu.
Program, ödül takdimi ve sahne gösterilerinin ardından sona erdi.
İstanbul Milli Eğitim Haberleri
- 02-06-202611:47 Vefat ve Başsağlığı Duyurusu
- 26-05-202617:00 Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün Kurban Bayramı Mesajı
- 23-05-202621:05 Vefat ve Başsağlığı Mesajı
- 21-05-202623:33 Vefat ve Başsağlığı İlanı
- 20-05-202617:36 "Tercihim Türkçe Kardeş Okul Projesi" Kapsamında Protokol İmza Töreni Gerçekleştirildi
- 20-05-202617:36 19 Mayıs Coşkusu Atatürk Kültür Merkezi'nde Kutlandı
- 19-05-202611:33 Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün 19 Mayıs Mesajı
- 18-05-202612:58 İstanbul'da Ninnilerin Kültürel ve Eğitsel Boyutu Ele Alındı
- 18-05-202612:58 Nezaket ve Zarafet İstanbul'un Eğitim Gündeminde Tartışıldı
- 13-05-202613:54 Marifin Kalbinde Marifetli Gençlik Etkinlikleri İstanbul'da Devam Ediyor

