Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçak içki üretimine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Bigadiç ilçesinde bir adrese operasyon düzenledi. 29 Ekim 2026 tarihinde saat 19.00 sularında Işıklar Mahallesi'ndeki bir ikamete gerçekleştirilen baskında, yasa dışı yollarla üretildiği tespit edilen çok miktarda alkollü içecek ve tütün ürünü bulundu.
Ele Geçirilen Malzemeler
Yapılan aramalarda emniyet güçleri tarafından el konulan malzemeler şu şekilde sıralandı:
- 428 litre el yapımı şarap
- 9,60 litre el yapımı rakı
- 8,75 litre el yapımı viski
- 274 paket kaçak sigara
Operasyonun ardından gözaltına alınan bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yasa dışı faaliyetlere yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.