İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi iş birliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik kapsamlı bir "Kültürlerarası Buluşma" etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye–İtalya İkili İş Birliği Projesi kapsamında yürütülen "Öğrencilere Yönelik Bilgilendirici Üniversite Çalıştayları" çerçevesinde organize edilen program, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde yapıldı.
Yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Türk ve uluslararası öğrenciler arasında kültürlerarası diyaloğun güçlendirilmesi, sosyal uyumun desteklenmesi ve göç konusunda farkındalığın artırılması hedeflendi. Programda uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleri, el sanatlarını ve kültürel öğeleri sergileme imkanı buldu. Etkinlik kapsamında düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Defilesi" ise katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Kültürel Çeşitlilik ve Sosyal Uyum
Katılımcılar gün boyunca şu faaliyetleri deneyimleme fırsatı yakaladı:
- Geleneksel oyunlar ve halk oyunları gösterileri
- Kaligrafi, tiyatro ve müzik performansları
- Yüz boyama etkinlikleri
- Geleneksel yemek ve içecek tanıtımları
Etkinlik alanında kurulan Göç İdaresi Başkanlığı ve Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) stantları, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Görevli personel, stantları ziyaret eden uluslararası öğrencilere göç yönetimi süreçleri, sunulan öğrenci hizmetleri ve mevcut destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.
Kültürel çeşitliliği görünür kılan ve üniversite kampüsündeki kapsayıcı sosyal uyumu pekiştiren bu buluşma, gençleri ortak deneyimler etrafında bir araya getirerek toplumsal etkileşimi güçlendirmeyi amaçladı.