Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlama programı ve Kızılay Müzesi açılış töreni, 4 Kasım 2026 Çarşamba günü Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde yapıldı. Etkinliğe ilçe kaymakamları, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Türk Kızılayı temsilcileri, yerel yönetim yetkilileri ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katılım sağladı.
Program, Kızılay'ın faaliyetlerini anlatan video gösterimleriyle başladı. Ardından Nilüfer Koç Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi, çeşitli gösteriler ve koro performansı izleyicilerin beğenisine sunuldu. Etkinliğin devamında ise Kızılay Müzesi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Gönüllülük ve Kan Bağışında Büyük Artış
Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasındaki iş birliği çerçevesinde, okullarda yardımlaşma kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar Bursa genelinde hız kesmeden devam ediyor. Mevcut veriler, kentteki Kızılay Kolu Kulüplerinde 1.416 danışman öğretmen ve 24 bin 875 öğrencinin aktif olarak görev aldığını ortaya koyuyor.
Okullarda yürütülen kan bağışı kampanyalarında da dikkat çekici bir ivme yakalandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 80 okulda 8 bin 186 ünite olarak kaydedilen kan bağışı miktarı, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde 190 okulda 18 bin 67 üniteye yükseldi. Ayrıca, tüm ilçelerde görevlendirilen Kızılay Gönüllü Öğretmenleri aracılığıyla gönüllülük faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
Düzenlenen program ve müze açılışıyla, Türk Kızılayının köklü yardımseverlik geleneğinin genç nesillere aktarılması ve öğrencilerde dayanışma bilincinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.