77. Uluslararası Uzay Ajansı (IAC) Kongresi Koordinasyon Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Dünyanın en önemli uzay organizasyonlarından 77. Uluslararası Uzay Ajansı Kongresi, 5-9 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Kongre öncesi hazırlıklar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında ele alındı. Toplantıda, organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla kamu kurumları, yerel yönetimler ve ilgili kuruluşlar arasındaki iş birliği ve koordinasyon çalışmaları görüşüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Hacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü Özen, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin, Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Kuzu, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Hüseyin Bekmez, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Mustafa Söylemez, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Saha İstanbul Genel Sekreteri Muttalip Tütüncü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Emine Doğrukök ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

Antalya Tecrübeli Bir Şehir

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Antalya'nın büyük organizasyonlar konusunda tecrübeli bir şehir olduğunu belirten Vali Hulusi Şahin, "Antalya önümüzdeki günlerde 77. Uluslararası Uzay Kongresi ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına (COP31) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Toplantıda Antalya'nın organizasyon sürecindeki görev ve sorumluluklarını konuşacağız" dedi.

Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile organizasyon paydaşları tarafından kongreye ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Vali Hulusi Şahin'den 2026-2027 Eğitim Yılı Mesajı
Sonraki Haber Antalya'da Ahilik Haftası Kutlamaları Düzenlendi

Yorum Yap