Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda yürütülen onarım ve geliştirme çalışmalarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Havalimanında deprem sonrası onarım ve yenileme çalışmaları ile yeni binaların yapımı ve apron genişletilmesi olmak üzere iki ayrı proje yürütüldüğünü belirten Uraloğlu, mevcut altyapının yenilenmesine yönelik önemli imalatların tamamlandığını, operasyonel ihtiyaçları karşılayacak yeni tesislerde ise çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Hatay Havalimanı'nın operasyonel altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni tesislerin inşa edildiğini aktaran Bakan Uraloğlu, projenin 2026 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Proje kapsamında 2 bin 133 metrekarelik yeni itfaiye binası, bin 745 metrekarelik kuvvet santrali, 88 metrekarelik ana nizamiye binası, 43 bin 36 metrekarelik ilave apron ve 10 bin 800 metrekarelik kamu havacılık apronu yer alıyor. Bakan Uraloğlu, 43 bin 36 metrekarelik ilave apron alanındaki genişletme çalışmalarının ve ana nizamiye binasının yapımının tamamlandığını, terminal binasındaki tadilat ve onarım çalışmalarının da bittiğini açıkladı.
İtfaiye ve Enerji Altyapısında Çalışmalar Sürüyor
Havalimanında devam eden imalatlara ilişkin bilgi veren Uraloğlu, yeni itfaiye binasının elektrik ve mekanik tesisatı ile kuvvet santralinin elektrik altyapısında çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca apron bariyer binasının yapımı, terfi havuzları, pompalar, yağmur suyu ve atık su sistemleri ile kara tarafı altyapı imalatlarının devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, bu yeni tesislerle havalimanının itfaiye, enerji ve işletme altyapısının daha da güçlendirileceğini vurguladı.
Deprem Sonrasında Pist ve Taksi Yolları Yenilendi
6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Hatay Havalimanı'nda başlatılan onarım ve yenileme çalışmalarına da değinen Bakan Uraloğlu, deprem sonrasında 3 bin metrelik pistin yenilendiğini, 2 bin 720 metre uzunluğundaki yeni paralel taksi yolu ile hızlı çıkış ve bağlantı taksi yollarının tamamlandığını bildirdi. Mevcut apronun yenileme çalışmalarının da bittiğini aktaran Uraloğlu, terminal ve lojman binalarının güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını, sedde sızdırmazlık duvarı ve zemin altı geçirimsiz perde imalatlarının bitirildiğini belirtti. Isı merkezi, regülatör binası, çevre aydınlatması ve güvenlik yolu çalışmalarının da tamamlandığı kaydedildi.